Ezekben a gyakori tévhitekben valamiért még ma is sokan hisznek

  Manapság bármilyen információt megtalálhatunk egyetlen kattintással vagy egy rövid Google keresés eredményeként. Ennek ellenére az emberek továbbra is hisznek olyan mítoszokban és tévhitekben, melyeket rég el kellett volna felejteni. Ha az emberek vennék a fáradtságot, könnyen kideríthetnék például, hogy a nőstény imádkozósáska nem feltétlenül harapja le a hím fejét, noha sokan még mindig meg vannak győződve erről.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy kiválasztunk néhányat a legnépszerűbb tévhitek közül és egyszer és mindenkorra tisztázzuk a velük kapcsolatos igazságot.

   1. 8 tévhit: a jázmin mindenütt virágzik

    Jazmindolog

    Nézd meg a bal képen lévő virágokat. Talán egyszer te is csodáltad már őket az udvarodon arra gondolva, hogy “Ó, milyen gyönyörű jázmin!”. Gyönyörűnek gyönyörű, ez kétségtelen, de nem jázmin. A bal oldali virág egy jezsámen, és csak távolról hasonlít a jázminra.

    Jó eséllyel valószínűleg soha nem is találkoztál valódi jázminnal, mivel ez a növény főleg a trópusokon és a szubtrópusi területeken nő. Az olcsó hamisítványának számító jezsámen ezzel szemben a hortenziák családjába tartozik, és egész Európában megtalálható.

   2. 7 tévhit: Einstein megbukott matematikából

    Einstein matematika

    Valószínűleg te is hallottál már róla vagy olvastad a Facebookon, hogy Albert Einstein nagyon rosszul tanult az iskolában. Ez részben igaz is, de nem volt rossz tanuló, inkább csak nehéz eset a tanárai számára. Nem szerette a klasszikus iskolai modellt, ezért Einstein már 15 éves korában otthagyta az iskolát. Később belépett a Zürichi Politechnikai Iskolába, bár sosem tette le a vizsgát.

    Szintén gyakori tévhit, hogy az egykori zseni megbukott matematikából. Einstein valójában kiváló volt matekból, problémái pedig kizárólag a botanikával, állattannal és az idegen nyelvekkel voltak.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 6 tévhit: Ausztrália fővárosa Sydney

    Ausztralia fovarosa

    Sydney Ausztrália legnépesebb városa, azonban sokak véleményével ellentétben nem ez az ország fővárosa. De hogyan terjedhetett el akkor egy ilyen világméretű tévhit? Talán azért, mert a metropolisz Sydney jut eszébe mindenkinek először, amikor Ausztráliára gondol. Egyébként Canberra az ország valódi fővárosa.

   4. 5 tévhit: Dante Alighieri írta az Isteni színjáték

    Dante Alighieri

    Dante Alighieri mai napig híres művét régen egyszerűen “színjátéknak” hívták. A vers 1320-ban íródott, és csak az első nyomtatott kiadásakor, 152 évvel később kapta meg a “La Comedia di Dante Alighieri” címet.

    Ami az “Isteni” előtagot illeti, a mű csak 1555-ben, Giovanni Boccaccio jóvoltából kapta meg ezt a címet, aki a szerző témáját és stílusát is fenségesnek tartotta.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK