14 népszerű mítosz gyerekkorunkból, amit ideje elfelejtenünk végre

  Azt a tényt, hogy a görögdinnye valójában zöldség, és hogy a háromszög szögeinek össze nem mindig 180°, már valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Akadnak azonban olyan népszerű mítoszok, amik még mindig sok félreértést tudnak okozni a mindennapok során, mivel a legtöbben még mindig vakon hisznek bennük.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 14 népszerű mítoszt gyűjtöttünk össze, amiket egyszer s mindenkorra ideje végre elfelejteni.

  • „Meg lehet sütni valamit a szoláriumban.” Természetesen nem. Az ultraibolya fény csak napégést tud okozni.
  • „A fehér foltos csoki romlott.” A csokoládén megjelenő cseppet sem gusztusos fehér réteget nem a penész okozza, ez csak a csokoládéban lévő zsír vagy cukorkristályok kicsapódása.
  • „A farkasok vonyítanak teliholdkor.” A farkasvonyítás a ragadozók közötti kommunikáció egyik formája. Sokan úgy gondolják, hogy a farkasok többet kommunikálnak teliholdkor, de ez nem így van – egyszerűen a holdfényes éjszakákon kevésbé fúj a szél, tehát az vonyítás jobban hallható.

  Farkasok és telihold

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  • „A medencékben speciális kémiai anyagokat használnak a vizelet kimutatására.” Ez az egyik leggyakoribb tréfa, amivel a gyerekeket ijesztgetik a vízi parkokban. A szakértők szerint elméletileg valóban lehetséges lenne speciális jelzőanyagot hozzáadni a medence vizéhez, ez azonban nem csak a vizeletre reagálna, hanem az uszoda vizében megtalálható összes szerves anyagra és vegyületre.
  • „Ha tönkre akarod tenni az exed kocsiját, csak öntsél cukrot a benzintankjába.” Ha úgy döntesz, hogy ilyen drasztikus lépés után nyúlsz, jó ha tudod, hogy ez a módszer nem fogja károsítani az autó motorját, maximum a gáztartály szűrőjét. Ellenben, ha valaki lebuktat, komoly rendőrségi ügy lehet belőle.
  • „A fogkrémes tubusokon lévő szín jelzi a fogkrém természetességét. A zöld címke 100%-ig természetes, a piros részben, a fekete pedig kémiai úton előállított.” A valóságban ezeknek a színeknek semmi köze a fogkrém összetevőjéhez, a gyártás során történő jó megkülönböztethetőség végett használják.

  Fogkrém

  • „Életünk során rengeteg pókot eszünk meg álmunkban.” Szerencsére ez sem igaz. A pókok számára mi csak egy zajos és veszélyes szörny vagyunk, ezért igyekeznek elkerülni minket még álmunkban is.
  • „A spenót nagyon egészséges.” Mint kiderült, nagyot tévedtünk. Az egész egy tévesen írt tizedesvesszőnek volt köszönhető: a 19. század végén amerikai kutatók azt akarták publikálni, hogy 100g spenót 2,9 mg vasat tartalmaz, de kihagyták a tizedesvesszőt és 29mg lett belőle.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK