7 mitikus lény, amit a tudósok szerint egy valóban létező állat inspirált

  Gondoltad volna, hogy a kea papagájok akár egy juhot is képes elejteni, a hatalmas mérete miatt pedig simán repülő szörnyetegnek nézik az emberek? Hát azt tudtad-e, hogy amikor 1879-ben először küldték el angliai tudósoknak egy (akkor még ismeretlen állatnak számító) elpusztult kacsacsőrű emlős tetemét, akkor a világhírű orvosok azt hitték, hogy valaki csak egy kacsa csőrt ragasztott egy elpusztult hódra? Nincs kizárva, hogy a mitikus lényeket is hasonló véletlenek inspirálták, sőt, ami azt illeti, elég valószínű.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál szívesen járunk utána mindenféle érdekességnek, ezért mai cikkünkben például összegyűjtöttük azokat a mitikus teremtményeket, melyeket több mint valószínű, hogy a valóságban is létező állatok inspiráltak.

   1. 7 Kraken – óriás tintahal

    Kraken

    Számtalan mítosz és irodalmi alkotás létezik, amiben megtalálható a kraken. Lovecraft történetei önmagukban említésreméltók, ám a krakent sokkal korábban, már a skandináv mitológiában, sőt még Arisztotelész és Plinius írásaiban is említik.

    Abban szinte mind megegyezik, hogy egy óriás tengeri szörnyetegnek írják le ezt a lényt, ami a csápjaival akár egy hajót is képes a mélybe rántani. A kraken mítosz alapját valószínűleg a Architeuthis dux nevű óriás tintahal adta, mely a ma ismert legnagyobb tintahalfajta, aminek a hossza akár a 8 métert is elérheti.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 6 Mitikus szőrös ember – gorilla

    Mitikus szoros emberek

    A mitikus szőrös emberekről már a 19. század óta keringenek legendák. Sok kutató, de még katonák is beszámoltak arról, hogy érthetetlen, szőrös lényekkel találkoznak.

    Ezeknek a történeteknek nagy valószínűséggel a gorillák képezték az alapját, amiknek az első tudományos leírását Thomas Stoughton Savage, amerikai orvos és Jeffreys Wyman természettudós adta 1847-ben.

   3. 5 Tűzben élő szalamandra – foltos szalamandra *JAVÍTVA

    Tuzben ego szalamandra

    A szalamandrák nagyon érdekes állatok, legfőképpen azért, mert valamiért már az ókortól kezdve a tűzzel azonosították az emberek. Az ókori görög gondolkodókat és a középkori alkimistákat valószínűleg a foltos szalamandrák megjelenése tévesztette meg, illetve az a tény, hogy mivel ezek a kétéltűek gyakran másznak fára, ezért a kivágott és tűzre dobott fákból gyakran kiugorva menekültek.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK