Mindannyian rutinszerűen csináljuk ezt a 7 mindennapi mozdulatot, de kiderült, hogy nem lenne szabad

  Sok háztartási szokásunk annyira beidegződött az évek során, hogy meg sem fordul a fejünkben annak a gondolata, hogy talán rosszul csináljuk őket. Pedig nem ártana egy kicsit végiggondolni őket, hiszen könnyen kiderülhet például, hogy rosszul bánunk a zuhanyfüggönnyel, vagy hogy a rossz lepedőhúzási szokásaink miatt rosszat teszünk magunkkal és az ágyunkkal porszívózás közben.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál szeretjük előnyünkre változtatni a szokásainkat, ezért most megosztunk veletek 7 olyan mindennapi szokást, amiről kiderült, hogy az emberek többsége általában rosszul csinálja.

   1. 1 Összehúzott zuhanyfüggönyök

    a7e99550859d498bedcca55db2

    Ha zuhanyozás után a zuhany vagy kád egyik végébe összehúzva hagyod a függönyt, a nedvesség nem tud felszáradni róla, és penész képződhet rajta. Ennek elkerülése érdekében zuhanyozás után mindig hagyd kihúzva a függönyt, hogy megszáradhasson.

   2. 2 Tárolóként használt sütő

    dac5d15b17af9476d545e03163

    A sütőt kizárólag sütésre szabad használni. Pontosabban edénytárolásra is, de ez veszélyes. Mindig fennáll ugyanis annak a kockázata, hogy mi vagy valamelyik családtagunk úgy kapcsolja be a sütőt, hogy nem nézi meg előtte, van-e valami a belsejében. Ez jobb esetben csak a benne lévő dolgok károsodásához vezethet, de rosszabb esetben akár lakástűzhöz is.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Túl sokáig zuhanyozás

    Zuhanyproblema

    A fürdőszobában sokáig folyó víz (különösen, ha az forró) olyan nedves és párás környezetet teremt, amiben könnyen penész képződhet. Ennek elkerülése érdekében célszerű maximum 15 perces zuhanyozásokat csinálni, és rögtön utáni ablakot nyitni, hogy kellően kiszellőzzön a fürdőszoba.

   4. 4 Ne félj a dobozoktól

    Dobozkerules

    Megszoktuk már, hogy mindennek a szekrényben vagy a polcon kell lennie, és a legtöbben igyekszünk gondosan mellőzni mindenféle dobozt az életünkből. A ruháink emiatt sokszor teljesen kaotikussá válnak, pedig néhány doboz vagy kosár könnyedén orvosolhatja a problémát.

    Ma már annyiféle-fajta kosár közül választhatunk a lakberendezési boltokban, hogy egészen biztosan megtaláljuk közöttük az otthonunk dizájnjához illőt. Érdemes ilyenekben tárolni a cipőket, játékokat, ajándékokat, ékszereket, stb.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK