13 dolog a házban, amit az emberek mindig észrevesznek, amikor vendégségbe mennek

  Gyakran előfordul, hogy vendégek érkeznek hozzánk, és csak néhány óra áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy a lehető legjobb állapotba hozzuk az otthonunkat. Ilyenkor általában már nincs időnk teljesen kitakarítani a házat, csak maximum összepakolni kicsit a szanaszét hagyott apróságokat. Nagy segítségünkre van azonban, ha tudjuk, hogy melyek azok a dolgok, amik vendégségbe érkezve leggyakrabban felkelti az emberek figyelmét.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál sokszor találkoztunk már hasonló helyzettel, ezért összeállítottunk egy listát, melyen összeszedtük azokat a dolgokat, melyeket a leginkább rendben kell tartani, ha vendégek érkeznek hozzánk, mivel ezek azok a dolgok, amik a legjobban képesek felkelteni más emberek figyelmét. A cikk végén még egy rögtönzött útmutatót is találtok, amivel 15 perc alatt bármikor tip-top formába hozhatjátok az otthonotokat.

   1. 1 Bejárati ajtó

    d31ebc52608aca5e0ff44569b4

    A legtöbb ember ritkán fordít figyelmet a bejárati ajtóra takarítás közben, pedig ez az első dolog, amit meglátnak az emberek, amikor vendégségbe érkeznek. Néha észre sem vesszük, hogy mennyire koszos, vagy mennyire tele van mondjuk a gyerekek ujjlenyomataival.

    Az első benyomás azonban mint mindig, a vendégek fogadásakor is elengedhetetlen, így mindig ügyeljünk rá, hogy tiszta és rendezett legyen.

   2. 2 Cipőtartó szekrény

    19692558fd87dcff49fcacfff0

    Az ajtón belépve az esetek 99%-ában a cipős szekrény az, amit először meglátnak az emberek a házban. Ha ez katasztrofális állapotban van, az máris rányomja a bélyeget a házunkra. Hasonló a helyzet a kulcsokkal és a szanaszét dobált kabátokkal/sálakkal, ezért mindig ügyeljünk rá, hogy csak azokat a dolgokat tartsuk az előszobában, amit mindennap használunk. A többit pakoljuk el olyan helyre, ahol nem lehet látni.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Szag a házban

    d4f46151e3b094f46f1b90f4af

    Nagyon fontos, és árulkodó tényező, már csak azért is, mert a házban tartózkodó személyek annyira megszokják, hogy nem veszik észre például a tegnap este sütött büdös hal szagát, stb. Nem véletlen, hogy a családtagok gyakran úgy jönnek haza, hogy “mi ez a büdös?”, miközben az otthon lévők nem is éreznek semmit. Az otthonunk illata nagyon fontos a vendégek fogadásakor.

   4. 4 Csaptelep és mosdó

    68a162542cad697cbcf14c8d1b

    Amint a vendégek beléptek a házba, leellenőrizték a cipős szekrényt, és jó nagyot szippantottak a levegőbe, az első utuk általában a fürdőszobába vezet. Itt várhat rájuk a következő trauma, hiszen sokszor a házban élők észre sem veszik például a vízköves csapot, vagy a reggeli fogmosás közben mosdó szélére ragadt fogkrémet.

    Egy vendég azonban igen, és ez roppan gusztustalan tud lenni, ezért mindig figyeljünk oda, hogy rendben legyen a mosdó, és annak környéke.

   5. 5 Szappan

    a5806a557fadaebea4f497fbf0

    A szappan állapota szintén nagyon árulkodó. Egy szétaszalódott csonka kis szappandarab még a legmodernebb, legszebb fürdőszoba hangulatát is képes porig rombolni. Hasonló a helyzet a folyékony szappanadagolóval, ami néha kritikán aluli állapotban tud lenni, ezért figyeljünk oda, hogy rendszeresen tisztítsuk, vagy cseréljük azt.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 Törölköző

    8caa7e5140962fa3a59d223f0b

    Nagyon kellemetlen tud lenni, amikor vendégségbe érkezve számtalan törülközőt látunk egymás hegyén-hátán, és egyszerűen nem tudjuk eldönteni, hogy melyikbe törölhetjük a kezünket, és melyikbe nem. Mindig egyértelműen jelezzük a vendégek felé, hogy melyik a kéztörlő törülköző, és ezt jól különítsük el a többitől – ezzel sok kellemetlen és igazság szerint gusztustalan helyzetet elkerülhetünk.

   7. 7 Fésűk és hajkefék

    7ea94c5d19a887c5562a683878

    A fésűk minden otthonnak egy nagyon érzékeny pontját képezik, mivel legtöbbször nincs állandó helyük, ezért csak szanaszét hevernek valahol a fürdőszobában, rosszabb esetben a házban. Ezzel még semmi baj sem lenne, egy leharcolt állapotú, hajcsomókkal teli fésű azonban roppant gusztustalan hatást nyújt, ezért mindig figyeljünk oda, hogy pakoljuk el a fésűket, amikor vendégek jönnek hozzánk.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK