10 dolog, amit nagyon szeretnének a kertjükbe az emberek, aztán nem győznek megszabadulni tőle

  Sok ember lakik kertesházban, vagy van legalább egy hétvégi háza, ahová elmenekülhet a város zaja elől. Minden ilyen esetben jellemző, hogy a tulajdonosok szeretnék a lehető legjobban kihasználni a kertük nyújtotta lehetőségeket, de az új és klassz ötletek néha nem várt kellemetlenségeket szülnek.

  HIRDETÉS

  Olykor ezek a kellemetlenségek annyira bosszantók, hogy az emberek sietve próbálnak megszabadulni a korábban jó ötletnek tűnt dolgoktól, mint amilyenek a most következők.

   1. 1 Kerti tó

    58532858a2ac670e6633895024

    A dekoratív kerti tavak nagyon kellemesek a szemnek. Már persze, ha megfelelően gondozzák őket. Előfordul azonban, hogy főként a kis, műanyag tavak nagyon gyorsan bekoszolódnak. Ilyenkor a víz büdössé válik és rovarok, esetleg békák jelennek meg benne, amik hangosan brekegnek éjszakánként. Az ilyen tavakat persze nem lehet csak úgy kiszedni és eldobni, ezért a telepítésük előtt érdemes átgondolni, hogy tényleg készen állunk-e a gondozásukra, mivel ez rengeteg erőfeszítést és szabadidőt igényel.

   2. 2 Beton udvar

    e2d81c5c2187abc3bd1582c1e0

    Az emberek sokszor próbálnak pénzt spórolni azzal, hogy csempe vagy más burkolat helyett egyszerűen betonból készítik el a teraszt vagy a járdát. Az ilyen burkolat első pillantásra ideálisnak tűnhet, hiszen olcsó, tartós és szemre sem rossz, de ez csak az első pillantás. Valójában a hőmérsékletváltozások miatt a betonban repedések jelennek meg, amik előbb-utóbb teljesen tönkreteszik azt, ezért elkerülhetetlen lesz az egészet elölről kezdeni.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Kerti medence

    5cc29b5feb8f8e9a8533f57dd6

    A kerti medence nyilvánvaló megoldás lehet azok számára, akik szeretnék emberektől távol, mégis hűvös vízben lubickolva tölteni a nyarat. A föld feletti medencék telepítése viszonylag könnyű és olcsó, de vannak hátrányai is, melyek miatt érdemes kétszer is átgondolni őket. Az első ilyen a sebezhetőség: a medence fóliája gyakran kiszakad, néha annyira, hogy javítani sem lehet, csak cserélni az egészet. Ez valódi rémálom. A föld fölötti medencék vizuálisan rettentő mértékben szűkítik a kert méretét, de ami még ennél is fontosabb, hogy a víz fertőtlenítése és tisztántartása rengeteg időt és pénzt (uszodavegyszerek) igényel.

   4. 4 Halastó

    5e0f105f38a21fa5772b76a1eb

    A szokásos dísztavak mellett az emberek olykor halas tavakat is csinálnak a kertjükbe. Ez azonban még mindig problémás. Rengeteg időt és pénzt kell fordítani a halak egészségére, az elpusztult halak kiszedésére, a speciális szerszámokra és tisztítórendszerekre, arról nem beszélve, hogy a halas tavak rendkívül vonzzák a nem kívánatos vendégeket, például a rovarokat, békákat és kígyókat.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 5 Függőágyak

    Fuggoagy problema

    A tökéletes pillanat: egy tisztás közepén fekszel egy függőágyban, miközben álmodozva figyeled a felhőket. A függőágyak azonban tele vannak hátrányokkal: a nap kiszívja őket és elhalványulnak, esetleg bepenészednek. A kötél függőágyak emellett sokszor rendkívül kényelmetlenek, sokkal célszerűbb helyettük egy kényelmes napozóágyat vásárolni.

   6. 6 Alkalmatlan kerti bútorok

    Kerti butorok

    Az alumíniumból készült bútorok nem alkalmasak szeles környékekre: az anyag könnyűsége miatt a szél könnyen szétdobálhatja a különböző bútorokat. A fából készült bútorok gyorsan elveszítik a ragyogásukat, párás éghajlaton pedig a fa egyszerűen megduzzad. A drága és gyönyörű bútorokat védeni kell az időjárástól vagy komplett fészert építeni nekik, ahová rossz idő esetén el lehet rejteni őket.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

One comment

 • 1. a kerti tó ha jól van megtervezve és kiépítve, normális szűrést kap akkor semmi baj nincs vele. pont olyan, mint egy jól megtervezett, megépített és kialakított akvárium csak egy kicsit nagyobb 2. ki a bánat akar betonudvart?! randa is, nyáron meleget míg télen hideget ont magából... 3. kerti medence. van. pár éve. ennél szebb, mégis fóliás megoldás. azért az a fólia se szakad ám olyan könnyen (bár a kutya karmait nem tolerálta), a méregdrága vegyszerek meg kimerülnek hetente pár darab tablettában a kacsában 🤷 4. halastó. namármost, ami a képen és a leírásban szerepel az egy nagyobbacska kerti tó halakkal. innentól no1 lép életbe. azt meg nem tudom, hogy kinek nem kívánatos vendégek a rovarok, békák és siklók :) 5. aki aszongya, hogy a függőágy kényelmetlen, az még nem feküdt függőágyban ☝ 6. a szerintük sokkal jobb kertibútor szerintem viszont pont, hogy nem jobb. mivel a 3 elem egybe van építve, így esélyed nincs könnyen mozgatni mert az egész izét kell egyben megmozdítanod... 7. a trágyadomb na az büdös, a komposzt már régen rossz ha bármi szaga van 8. ezzel nem tudok vitatkozni 9. és ezzel se 10. hát tudja a bánat, szerintem a beépített grillt is ugyan olyan könnyű lehet takarítani, mint a hordozhatót...végtére is a tűzhelyek is be vannak építve többnyire és mégsincs velük több probléma, mint egy szabadonállóval 🤷