9 dolog, ami első pillantásra ártalmatlannak tűnik, de valójában nagyon veszélyes

  Mindenki tudja, hogy számtalan olyan dolog, például állat, rovar vagy étel található a Földön, ami káros lehet az emberre nézve. Ezek közül a leggyakoribb veszélyforrásokra mindannyiunk figyelmét felhívták az iskolában, de akadnak azért olyan, látszólag ártalmatlan dolgok, amik miatt könnyedén bajba kerülhetünk. Gondolnád például, hogy veszélyes lehet, ha egy macska megnyalja az arcod?

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most utánajártunk néhány ilyen, első ránézésre ártalmatlannak tűnő dolognak, amikről kiderült, hogy potenciális veszélyt hordoznak magukban.

   1. 9 Koalák

    291c3d5a31ab940c2a3c55c64f

    Annak ellenére, hogy a koalák napi 20-22 órát alszanak, ébrenlétük során pedig általában eukaliptuszt rágcsálnak, bizonyos körülmények között veszélyesek is lehetnek. Ha egy állatot például stresszes vagy veszélyes helyzetnek teszi ki valaki, akkor könnyen agresszívvá válik. A koalák ráadásul nagyon kitartóak, hosszasan üldözik a bántalmazóikat, hogy revansot vegyenek rajtuk. A koalák akár 35 km/h-ás sebességgel is tud futni, utolérve pedig az éles karmaival és fogaival jelenthet potenciális veszélyt az életünkre.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 8 Kesudió

    Kesudiohoz eres

    Amikor a kesudió nő, egy speciális héj borítja, ami komoly veszélyt hordoz magában. A héj ugyanis mérgező urushiol olajat tartalmaz, ami viszketést, hólyagképződést és bőrkiütést is okozhat. Ha egy külföldi nyaralás alkalmával tehát kesudióval találkozol, semmiképp se nyúlj hozzá. Hámozás és pörkölés után egyébként természetesen biztonságosan fogyasztható.

   3. 7 Kutyák és macskák nyála

    Macska es nyulnyal

    A kutyák és macskák nyálában található baktériumok általában nem veszélyesek magukra az állatokra. Nyalogatás, harapás vagy karcolás során azonban bejuthatnak az ember szájába, orrába vagy szemébe, bőrfertőzést, lázat, hidegrázást vagy agyhártyagyulladást okozva. Továbbá, ha egy macska mancsnyalogatás után megharapja vagy megkarcolja a gazdáját, bartonella baktériumokat juttathat a szervezetébe. Az ilyen baktériumok aztán nyirokcsomó duzzanatot okozhatnak.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   4. 6 Vízesés alá állás

    6b4ad05039b1ac28853d968d5d

    Ha egy vízesésnél találod magad, jól gondold meg, hogy aláállsz-e fényképezkedni, vagy sem. Elképzelhető ugyanis, hogy a kellemes masszázsnak induló vízsugár károsíthatja a csontjaid – a vízfolyás sebességétől függően. Minél gyorsabb folyású a vízesés, annál nagyobb a kockázat. Nem beszélve természetesen arról a tényről, hogy a vízesések nemcsak vizet, hanem köveket és hatalmas ágakat is a mélybe dobnak olykor.

   5. 5 Pávák

    6d0aed527193a808e86fd2c2be

    A pávák ritkán támadnak emberre, de ha igen, az nagy veszéllyel járhat. Egyrészt ezek a madarak rendkívül agresszív viselkedésűek, másrészt alacsony az intelligenciájuk, így ha valaki feldühíti őket, akkor addig próbálják üldözni az adott személyt vagy állatot, amíg el nem pusztítják azt. Az emberek esetében halált persze nem, de súlyos sérüléseket azért így is okozhatnak ezek a madarak, amik egyébként olyan agresszívak, hogy néha még a saját tükörképükre is azt hiszik, hogy az egy másik állat, és rátámadnak.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK