Vannak növények, amikhez veszélyes hozzáérni, és megmutatjuk, hogyan lehet felismerni őket

  Egyes növények első pillantásra vonzónak és ártalmatlannak tűnhetnek, de nem mindegyikhez szabad hozzányúlni. Néha a legszebb növények vagy legétvágygerjesztőbb gyümölcsök is lehetnek mérgezőek, vagy okozhatnak olyan bőrirritációt, ami akár több hónapig is eltart.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál fontosnak tartjuk, hogy vigyázzunk a saját és olvasóink egészségére, ezért összegyűjtöttünk néhány növényt, amikhez még véletlenül sem szabad hozzányúlni.

   1. 8 Kaukázusi medvetalp

    Vadmurok es medvetalp

    A kaukázusi medvetalp általában 2-5 méter magasra nő, de bizonyos esetekben a 7 métert is elérheti. A liláspiros foltokkal tarkított vaskos szára és a levélnyéle üreges. Levelei 1-2 méter szélesek is lehetnek, termése 1cm hosszú, ovális alakú.

    Ha a kaukázusi medvetalp levele olyan bőrrel érintkezik, ami aztán napfénynek van kitéve, akkor bőrpírhoz, hólyagokhoz és égési sérülésekhez vezethet. Ha a növényben található folyadék a szembe kerül akkor irritálhatja a nyálkahártyát, de akár a látószerv károsodásához is vezethet. A kaukázusi medvetalp könnyen összetéveszthető a vadmurokkal, mely nagyon hasonló, ám ártalmatlan növény. Ettől függetlenül legyünk nagyon óvatosak, ha ilyennek találkozunk.

   2. 7 Manszanilyafa

    Manszanilyafa es alma

    A manszanilyafa vöröses-szürke kérgű, zöldessárga virágú növény. Gyümölcsei általában zöldek vagy zöldessárgák, és nagyon hasonlítanak az almához. Az almával ellentétben azonban a növény minden része méreganyagokat tartalmaz, és ha a lé bőrrel érintkezik, allergiás bőrgyulladást, a szervezetbe kerülve pedig halálos fulladást okoz.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 6 Mérges tölgy

    Merges tolgy es feher tolgy

    A mérges tölgy egy olajos állagú, urushiol nevű anyagot tartalmaz, ami könnyen átkerül emberre és állatra egyaránt. Az anyaggal való érintkezés viszkető hólyagokat okoz. A mérges tölgy lefeleit könnyen összetéveszthetjük a fehér tölgy leveleivel, különbséget maximum az jelent közöttük, hogy a fehér tölgy levelei egyenként, a mérges tölgy levelei pedig háromfelé ágazva nőnek.

   4. 5 Mérges szömörce

    Merges szomorce es szomorce

    A mérges szömörcével való érintkezés olyan kiütést okozhat, ami napokig vagy akár hetekig nem múlik. Vöröses száráról és párosan növő leveleiről ismerhető fel.

    Létezik nem mérges szömörce is, és így tudod megkülönböztetni őket: a mérges szömörce bogyói zöld színűek, míg az ártalmatlan, közönséges szömörce vörös fürtöket növeszt.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK