Hogyan használd helyesen a szárazsampont

  A mindennapi hajmosás szinte lehetetlen küldetés, különösen bizonyos esetekben, például egy hosszú utazás során. Alternatív megoldás lehet ilyenkor a szárazsampon, ami segít és frissen tartja a hajat. Néhány alapvető szabályt azonban ismerni és alkalmazni kell ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a használata közben.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most megmutatjuk, hogy a szárazsampon használata egyáltalán nem nehéz vagy bonyolult, és azt is megmutatjuk, hogyan lehet elérni a legjobb eredményt a használata során.

  Hogyan használjuk a szárazsampont

  1. Fésű segítségével válaszd szét a hajad kis részekre. Ideiglenesen rögzítheted például hajtűkkel, hogy a szárazsampont egyszerre hordhasd fel minden szakaszra.

  Szárazsamponozás 046

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  2. Rázd fel a sprayt, hogy egyenletesen eloszoljon annak tartalma. A permetezőfejnek körülbelül 20 cm-re kell lennie a fejedtől. Rövid időközönként kezdj el permetezni úgy, hogy a sampont a haj gyökereihez fújd. Ügyelj arra, hogy egyetlen helyet se hagyj ki.

  Szárazsamponozás 047

  3. Miután minden területre felvitted a sampont, engedd le a hajad és masszírozd el benne. A termék így felszívja a hajon lévő szennyeződést és zsírt. Masszírozás előtt néhány percig akár hagyhatod is állni a sampont, hogy még jobb legyen a hatás.

  Szárazsamponozás 048

  4. Ha aggódsz az esetleges fehér foltok miatt, használj masszázskefét. Ez eltávolítja a felesleges sampont a hajadról és eltünteti a foltokat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A száraz sampon használatának egyéb módjai

  Szárazsamponozás 049
  • Permetezd a sampont a hajadra, ne csak a gyökerekre, hanem a haj közepére is. Ettől még dúsabb lesz az összhatás.
  • Formázás előtt vigyél fel sampont a hajadra. A száraz sampon részecskéi segítenek a hajnak hosszabb ideig stabilan maradni.
  • Használj száraz sampont a zsíros haj leküzdésére. Lefekvés előtt vigyél fel belőle a gyökerekre. Ez egy megelőző intézkedés, így reggel tisztább hajjal ébredsz.

  Száraz sampon hibák

  Szárazsamponozás 050
  • Ne vidd fel a száraz sampont nedves hajra.
   A sampon vízzel érintkezve pasztává válik.
  • Ne tedd a permetezőfejet túl közel a gyökerekhez.
   Ha túl közelről használod, túl sok sampon jut egy adott területre. Ne permetezd 15 centiméternél közelebbről.
  • Télen ne használj túl gyakran száraz sampont.
   A szárazsampon túlságosan kiszáríthatja a fejbőrt. Ne használj belőle túl sokat, teljesen mindegy, hogy milyen jó hatást érsz el vele.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK