Az internetezők elmesélték, hogyan spórolnak, és ebből mindannyian sokat tanulhatunk

  ,,Őrizkedjetek a kis kiadásoktól, mert egy kis lék elmeríti a legnagyobb hajót” – szól Benjamin Franklin híres mondása. Gyűjteményünk hősi pedig teljes mértékben egyetértenek vele. Vannak, akik inkább drágább dolgokat vásárolnak, hogy ne kelljen kétszer fizetniük az olcsóbb, silány minőségű holmikért, míg mások pazar trükkökkel állnak elő azért, hogy egy kis extra pénzt spórolhassanak a mindennapokban.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál ugyan mi magunk nem mindenben értünk egyet a most következő emberekkel, de tény, hogy a módszereik működnek és sokat lehet spórolni velük.

  • Ebédre gyümölcsöket, salátát, péksüteményeket, teát és lekvárt viszek otthonról a munkahelyemre. Otthonról hozott dolgokat eszem. A kollégáim, mint a hercegek és királynők mindig a munkahelyünk melletti étteremben esznek és kávéznak, fel sem fogva, hogy mennyi pénzt költenek el ezzel fölöslegesen. Aztán a hónap végén meg nyafognak, mert azt mondják, hogy nincs elég pénzük.
  • Hajdina párna + selyem párnahuzat = nincs fejfájás, nincs nyakfájás, a hajam nem bogolyodik össze, és az arcom sem ráncos. A párnára költött pénz volt a legjobb kiadás, amit életemben tettem.
  • Saját tapasztalataimból mondhatom: az aprópénz megtakarítása néha nagy kiadásokkal jár. Rájöttem, hogy az olyan dolgokból, mint például a cipők, jobban megéri jó minőségűeket vásárolni, mert tovább fognak tartani. Az olcsó változatok kevesebb mint egy szezonra elég, aztán cserélni vagy javítani kell őket, tehát végsősoron még több pénzt kell rájuk költeni.
  • A farmerekkel hasonló a történet: megvárom, míg a minőségi márkák darabjai akciósok lesznek, és akkor veszem meg őket, akár többet is egyszerre, mert az olcsó farmernadrágok nagyon hamar tönkremennek a rendszeres használattól.
  • Nem járok nyaralni, sem a barátaimmal bulizni, maximum sétálni, az új ruhákból csak a minimumot vásárolom, a kozmetikumokból pedig a legolcsóbbakat választom. A munkahelyen nem vásárolok kávét vagy ételt, csak otthonról hozott dolgokat eszek. Összességében nagyon hatékony a módszer, az új autómra való pénzt is így spóroltam össze, bár nagyon fájt, amikor annyi pénzt ki kellett fizetni a kocsiért.
  • Az utóbbi időben nagyon rákaptam az interneten történő vásárlásokra. Őrültek kényelmes, időtakarékos, és sok más egyéb előnye is van. Szeretem elolvasni a véleményeket, mielőtt megveszek egy terméket, és kell is, mivel így nagyon sok fölösleges vásárlást kiszűrhetünk, amiket lehet, hogy az áruházakban személyesen vásárolva simán megtettünk volna.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  • A ruhatáram főleg márkás ruhákból áll, pedig nevetséges pénzért veszem őket. A lényeg, hogy sok időt töltök az akciók és kuponok keresgélésével, amivel tényleg sok pénzt lehet spórolni. Előfordul, hogy használtan vásárolom a szinte vadonatúj holmikat. Nem látok benne problémát, hogy felvegyek valamit, amit valaki előttem már egy-két alkalommal hordott. Annál fontosabb az a tény, hogy egy márkás, minőségi ruha, sokkal tovább fogja bírni, mint az olcsó társaik.
  • Amikor külföldre utazok, előre rendelek néhány, az adott országgal kapcsolatos szuvenírt egy kínai weboldalról. Mire eljön az utazás napja, megérkeznek, én pedig hazaérkezés után odaadom őket a barátaimnak. Nem rosszabb a minőségük, mint a tényleges szuveníreknek, viszont sokkal olcsóbbak. Mindenki boldog.
  • Szörnyen édesszájú vagyok, és ez néhány plusz kilón is meglátszik. Úgy döntöttem, hogy ezentúl egy fillért sem költök édességekre! Csak akkor eszem csokikat vagy süteményeket, ha megkínálnak vele valahol, például a munkahelyemen vagy vendégségben. Így nem esem túlzásokba, mert mindig csak egy-egy darabot veszek belőle, és a testsúlyom mellett a pénztárcám is nagyon hálás ezért.
  • Van egy trükkünk a feleségemmel. Amikor elmegyünk egy olyan boltba, ahol tetszik neki valami, megpróbálom lebeszélni őt a vásárlásról, miközben egyidejűleg rábeszélni az eladót arra, hogy adjon nekünk valami kedvezményt. Ha nem ad, egyszerűen elmegyünk, viszont sokszor előfordult már, hogy extra akciókhoz jutottunk ezáltal, a családi költségvetés pedig nagyon hálás ezért.
  • Nemrég kitaláltam, hogy veszek egy semleges folyékony szappant, ami szinte szagtalan, és belefújok kicsit a kedvenc parfümömből. Az eredmény sikeres volt! Sokkal jobb illata van, mint a drága, luxus tüsfürdőknek.
  • A poggyász nélküli utazás előnyei: mobilitás, pénztakarékosság, időtakarékosság, nincs szükség a nehéz holmik cipelésére, anya nem fog megkérni, hogy hozzak neki 193 ezer liter olívaolajat, kecskesajtot, kecskét és a Konstantinápoly összes uralkodójának értékeivel megpakolt ládákat.
  • Ha már nem jön fogkrém a tubusból, érdemes félbevágni őket. Általában ilyenkor még 10 évre elegendő fogkrém van a belsejükben, csak a tubusok rossz kialakítása miatt ezekhez már nem lehet hozzáférni. Sok pénzt lehet így spórolni.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK