8 dolog, amin sokan megpróbálnak spórolni a felújításkor, majd krokodilkönnyeket hullatnak

  Az emberek legtöbbször évekig gondolkodnak és álmodoznak a felújítás apró részleteiről, még mielőtt a valóságban is belevágnának. Ez persze nem csoda, hiszen az otthonunk felújítása egy roppant költséges vállalkozás, ezért szeretnénk, ha minden a legtökéletesebb lenne. Sajnos hiába, mert a felújítás közben meghozott rossz döntések és túlzott spórolás később még több pénzbe kerül.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál mi magunk is sokszor hibáztunk már felújítás közben, ezért áttanulmányoztuk és összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, hogy többé sose fordulhassanak elő.

   1. 8 Spórolás a csempéken

    62a3ac5e5284b26cc77f92588c

    A csempék lerakása bonyolult. Gondosan elő kell készíteni a felületet, biztonságosan rögzíteni az elemeket, stb. Ez bonyolult és drága folyamat, ezért az emberek sokszor inkább a műanyag panelek mellett döntenek, ezeknek azonban rengeteg hátrányuk van.

    A rájuk kerülő víz letörlésétől már az első néhány alkalom után foltosak lesznek a PVC panelek, ráadásul mivel legtöbbször van egy kis rés panel és a fal között, ezért ott idővel nedvesség, később pedig penész és gombák alakulhatnak ki.

   2. 7 Műanyag mennyezeti panelek

    30f15556269289b60ecea7f6a5

    A műanyag álmennyezetet károsíthatja a hő, különösen, ha a konyhában is ilyen mennyezet lett felszerelve. Egyrészt a lámpákból áradó hő okozhat problémákat, másrészt a tűzhelyből felszálló forró levegő tesz károkat. Idővel a mennyezet elszíneződik vagy akár megolvad, ha pedig a látható részt le is kezeljük valahogy, a panelek és a mennyezet közötti résekben szintén nedvesség és penész halmozódhat fel.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 6 Műanyag ablakok fa ablakok helyett

    Ablakfelujitas

    Bizonyos feltételek mellett a fa ablakok élettartama kétszer olyan hosszú, mint a műanyagoké. Emellett környezetbarátok, könnyen karbantarthatók és jó szigetelőtulajdonságokkal rendelkeznek.

    A műanyag nyílászárók ezzel szemben elszíneződhetnek vagy sárgává válhatnak a napsugárzás hatására, a javításuk pedig költséges. Ezenkívül a PVC egy nagyon káros anyag: a műanyag ablakok gyártása 9-szer több energiát igényel, mint a fa ablakoké, a műanyag ablakok anyaga pedig potenciálisan mérgező az emberre és az ökoszisztémára.

   4. 5 Szimpla konnektorok

    Konnektorok

    Rossz ötlet spórolni a konnektorokkal. Először is ki kell találni és előrelátóan végig gondolni, hogy hol lesznek elhelyezve a különféle háztartási gépek, és eszerint megválasztani a leendő konnektorok helyét. Lehet variálni is őket: ma már olyan konnektorok is kaphatók, amik USB-nyílással vagy Wi-Fi modullal vannak felszerelve. Érdemes minél többet alkalmazni belőlük a házban, ellenkező esetben az otthonunk előbb-utóbb egy végeláthatatlan kábelrengeteg lesz, ahol a hosszabbítókat kell kerülgetni.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK