13 lakberendezési részlet, amiről valamiért mindig megfeledkezünk. Sajnos

  Régóta tervezed a felújítást, alaposan átgondoltad a belső stílust, igyekeztél minden részletet figyelembe venni, hatalmas összegeket öltöttél, és még mindig nem vagy elégedett az eredménnyel? Ismerős a helyzet. Leggyakrabban azért szembesülünk ezzel a problémával, mert a helyiség kialakításánál a nagy dolgokra figyelünk, megfeledkezve a legfontosabb részletekről.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat az apró, de kulcsfontosságú lakberendezési szabályokat, melyek követése segít, hogy kényelmesebb és modernebb legyen az otthonunk.

   1. 1 Mennyezetig érő konyhaszekrények

    9acffb55e4b9e46a2a15a31442

    Rengeteg előnye van az ilyen típusú szekrényeknek: nem halmozódik fel a por, nincs kísértés, hogy a szekrények tetejére olyan dolgokat tegyünk, amik tönkreteszik a konyha stílusát, ráadásul az ilyen szekrények sokkal letisztultabbak, modern megjelenésűek, és több tárolóhelyet kínálnak a konyhai eszközök számára.

   2. 2 Rés eltüntetése a konyhapult és a szekrények között

    22c61d53f38d7f86554ad5c6ac

    Gyakran merül fel a probléma, hogy a konyha kialakítása közben rés marad a konyhapult és a szekrények között. Ezzel gyakorlatilag minden konyhában keletkezett szennyeződés és zsír közvetlenül a falra jut. Megoldáskén célszerű valamilyen burkolattal lefedni ezt a területet, lehetőleg sima, könnyen takarítható felülettel.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Mellkas magasságban elhelyezett sütő

    f320235ef3a5979a0fdadacbe6

    A sütő és a főzőlap egymástól külön is elhelyezhető. Ennek eredményeként extra tárolóhelyet kapunk a tűzhely alatt, és nem kell mindig a nehéz tepsikkel hajolgatnunk, ha be akarunk tenni vagy ki akarunk venni valamit a sütőből.

   4. 4 Szekrény helyett gardrób szoba

    496a805c088cb49dc34d81224a

    Igen, egy gardrób szoba több helyet igényel, mint egy beépített szekrény, bár egy jól megtervezett szoba valójában segít minimalizálni a lakásban össze-vissza található szekrények számát, ezáltal helyet szabadítva fel.

   5. 5 Mennyezetig érő ajtók, vagy annak illúziója

    9c8cb15cfbae0fb7132f132879

    A mennyezetig érő ajtók vizuálisan megnövelik a falak magasságát és rendkívül modern megjelenést kölcsönöz a szobáknak. Egy ilyen megoldás főleg a minimalista vagy loft stílusú belső térnek kedvez leginkább.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 Beépített vagy rejtett fogantyúk a megszokottak helyett

    659b4852c3b3e79e3c97b65e54

    Jobb, ha előnyben részesítjük a nyomás hatására nyitható fiókokat és szekrényajtókat, melyeket nem csúfítanak el a sokszor rossz minőségű és nehezen takarítható anyagokból készülő fogantyúk. Ettől vizuálisan egységesebb és nagyobb lesz a tér.

   7. 7 Vékony munkalap a masszív vastag helyett

    9eb0a05c83aef74f16cfdd4fd3

    Tény és való, hogy egy konyhapultnak minél vastagabbnak (főként inkább strapabíróbbnak) kell lennie, azonban egy túl vastag munkalap túlterhelheti a belső teret és szükségtelenül terjedelmes megjelenést kölcsönöz a bútoroknak. Ráadásul minél több ilyen anyag kell, annál drágább lesz a konyha.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK