20+ érdekes tény, amik segítenek egy kicsit jobban megismerni a világ dolgait

  A világban rengeteg szokatlan és érdekes dolgot történik nap mint nap, ezért az összeset nyomon követni és megismerni szinte lehetetlen. Mindig lehet azonban tágítani az ismereteinket és tanulni valami olyat, ami nem csak információval lát el bennünket, de közben még szórakoztat is. Gondolnád például, hogy a világ majdnem minden országában a Mohamed a leggyakoribb férfi név?

  HIRDETÉS

  Ez azért van, mert a muszlimok az elsőszülött fiúkat kivétel nélkül a híres próféta után nevezik el. Cikkünkben most ehhez hasonló érdekességeket gyűjtöttünk nektek össze a nagyvilágból.

   1. 1 Micimackó karakterét a képen látható medve, Winnie ihlette.

    wikipedia

    1914-ben egy ismeretlen férfi vásárolta meg 20 dollárért a képen látható sebesült kis medvét egy kanadai vadásztól. Az állatot meggyógyították és a londoni állatkertbe szállították, itt kapta a Winnie becenevet. 1924-ben Alan Alexander Milne és fia ellátogattak az állatkertbe, ahol annyira lenyűgözte az írót a medve, hogy elhatározta: könyvet ír róla.

   2. 2 A Nemzetközi Űrállomás 90 percenként tesz egy teljes kört a Föld körül. Ez azt jelenti, hogy a rajta lévő űrhajósok naponta 16-szor látnak napfelkeltét és naplementét.

    pixabay

    Egyébként a Nemzetközi Űrállomás az emberiség történetének legdrágább projektje: idáig több mint 150 milliárd dollárt költöttek a világ országai az állomás létrehozására és karbantartására.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Úgy tartják, hogy a kenguru és az emu nem képes hátrafelé járni, ezért szerepelnek Ausztrália címerében, mint a haladás szimbóluma.

    instagram
   4. 4 Butterfly McQueen, aki Prissy-t játszotta az Elfújta a szél című filmben, nem mehetett el a film premierjére, mert a moziba csak fehér embereket engedtek be.

    warnerbros
   5. 5 Az egyik legjobb állapotban talált dinoszaurusz fosszília.

    reddit
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 A rózsaszín nyúl a Duracell elemeinek a szimbóluma minden országban, kivéve az USA-ban és Kanadában. Ezekben az országokban ugyanis az Energizer birtokolja a védjegyét, így ő használhatja fel a termékeinek népszerűsítésére.

    youtube
   7. 7 A pisai ferde torony belseje üres.

    instagram
   8. 8 Az Egyesült Államok 10. elnökének, John Tyler-nek az unokái még ma is életben vannak. Összehasonlításképpen: Joe Biden az USA 46. elnöke.

    cbsnews

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK