18 lenyűgöző tény, amit nem fogsz tudni kiverni a fejedből

  Érzünk szagokat, miközben alszunk? Mekkora súlya lehet egy felhőnek? Termel a testünk energiát, és ha igen, akkor az mire elegendő?! – csak néhány, azok közül az izgalmas kérdések közül, melyeken minden ember eltöpreng legalább egyszer az élete során.

  HIRDETÉS

  Választ persze már annál ritkábban találunk rájuk, de ennek most vége. Az alábbi listán ugyanis 18 ilyen és ehhez hasonló izgalmas kérdésre találtuk most meg a választ, melyek olykor még a sokat látott embereket is képesek ledöbbenteni.

  1. Az emberi nyálban természetes fájdalomcsillapító anyag, úgynevezett opiorfin található. Ez 6-szor erősebb, mint a morfium.

  2. Vannak olyan „lehetetlen színek”, más néven tiltott színek, amiket a szemünkkel nem vagyunk képesek érzékelni, ám az agyunk mégis el tudja képzelni őket. Erre példa a sárga és a kék, illetve a zöld és a piros színek az a keveréke, amely mindkét eredeti színre hasonlít, de nem keverhető ki fényekből vagy festékekből.

  Lehetetlen színek

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3. A nitrogén a DNS-ünkben, a kalcium a fogainkban, a vas a vérünkben és a tüdőnkben lévő oxigénatomok egyaránt összeomló csillagok belsejében keletkeztek. Egy kicsit tehát mindannyian “idegenek” vagyunk.

  4. 60 éves korunkra elveszítjük az ízlelőbimbóink felét, ezért egyre kevésbé tudunk különbséget tenni az édes, a sós és a savanyú ízek között.

  5. Életünk során körülbelül 16 gyilkos mellett sétálunk el, anélkül, hogy tudnánk róla.

  Gyilkos kép

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6. Alvás közben nem érzünk szagokat.

  7. Minden alkalommal, amikor megkeverünk egy kártyapaklit, nagy valószínűséggel mi vagyunk az első olyan emberek a történelem során akik azt az adott sorozatot ,,kikeverték”.

  8. Ha a terhesség alatt egy nő belső szervei sérülnek, a baba a köldökzsinóron keresztül küld neki őssejteket, hogy elősegítse a sérült területek gyógyulását.

  9. A szívünk minden egyes nap annyi energiát hoz létre, ami elég lenne egy 32 km-es utazásra teherautóval. Továbbá, az agy elegendő energiát termel ahhoz, hogy megvilágítsunk vele egy 10 wattos izzót.

  10. A közlekedési lámpák sokkal nagyobbak, mint gondolnánk:

  Közlekedési lámpa

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK