15 izgalmas tény a múltból, amit sosem meséltek a történelemórákon

  Az emberiség történeleme tele van izgalmas eseményekkel, melyek nagy részét ugyan megtanították nekünk a töri órákon, de a szűk tanterv miatt bizony számos olyan izgalmas érdekesség is maradt, melyre sajnos nem jutott idő.

  HIRDETÉS

  Az alábbi listán ezek közül gyűjtöttünk össze néhány igazán érdekfeszítő történést, mellyel bizony nem árt tisztában lenni.

   1. 1 Albert Einstein majdnem Izrael miniszterelnöke lett.

    wikipedia

    1952. november 17-én Izrael miniszterelnöke hivatalosan is felajánlotta Izrael elnökségét Albert Einsteinnek. A fizikus visszautasította az ajánlatot, mondván, hogy nem rendelkezik a pozíció betöltéséhez szükséges ismeretekkel.

   2. 2 Tutanhamon szülei testvérek voltak.

    wikipedia

    A legfrissebb DNS-vizsgálatok kimutatták, hogy Tutanhamon fáraó olyan súlyos egészségügyi problémákkal küzdött, mint a malária és a csontbetegség. A DNS-vizsgálatok arra is fényt derítettek, hogy ezek a betegségek kétségkívül annak az egyenes következményei, hogy a fáraó szülei testvérei voltak.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 A 30-as években az emberek liszteszsákokban járkáltak.

    wikipedia

    Az 1930-as években olyan súlyos volt a gazdasági válság az Egyesült Államokban, hogy az embereknek nem volt pénzük ruhára költeni. Hogy mégse járjanak meztelenül, a megmaradt liszteszsákokat alakították át, hogy ruhát készítsenek belőle maguknak és családjukat, illetve hogy a már meglévőket ,,foltozgassák”.

   4. 4 A világ legnagyobb madara.

    wikipedia

    Argentavis magnificens – így hívják azt a madarat, melynek fosszilis maradványait 1979-ben találták meg, Argentínában. A tudósok kimutatták, hogy a madár körülbelül 6 millió évvel ezelőtt élhetett, szárny-fesztávolsága 6 és 8 méter közötti lehetett, míg a madár teste pedig valamivel több, mint 2 méteres volt.

   5. 5 A különös SOS üzenet.

    wikipedia

    1948-ban számos hajó kapott rejtélyes SOS üzeneteket Malajzia partjainál. Az üzenetek egy SS Ourang Medan névre hallgató holland hajóról érkeztek, és így hangoztak: ,,Minden tiszt, beleértve a kapitányt is, halott. Valószínűleg a teljes legénység is meghalt… Haldoklom.”

    Amikor egy felderítő csapat végül a hajó nyomába eredt, megtalálták az SS Ourang Medan-t, melynek – ahogy az üzenetben is állt – minden utasa halott volt. Az igazán furcsa az, hogy az emberek úgy haltak meg, mintha a pillanat tört része alatt fagytak volna meg. Még a fedélzeten lévő kutyára is ilyen pózban találtak rá. A legfélelmetesebb az egészben, hogy az emberek testén semmilyen sérülést sem találtak.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 Az ok, amiért ujjlenyomatos azonosítást használunk.

    wikipedia

    Ez a két férfi az oka annak, hogy az emberiség használni kezdte az ujjlenyomatos azonosítás. A két férfinek ugyanaz volt a neve, és elítélésük után ugyanabba a börtönbe kellett bevonulniuk. A férfiak egyébként még soha nem találkoztak egymással, és mivel annyira hasonlítottak egymásra, hogy a börtönőrök nem tudták egyértelműen megkülönböztetni őket, ezért kénytelenek voltak a történelem során először, ujjlenyomatos azonosítást alkalmazni.

   7. 7 Hivatásos ébresztők.

    wikipedia

    Az ébresztőóra feltalálása előtt hivatásos ébresztőket alkalmaztak arra, hogy időben felkeljenek az emberek. Az ilyen “ébresztők” dolga az volt, hogy a megadott időben megjelenjenek az ügyfél háza előtt és fütyüléssel, kopogással, vagy ordibálással felkeltsék őt.

   8. 8 Fájdalmas ázsiai szépség.

    wikipedia

    Nem is olyan régen úgy tartották Kínában, hogy az a szép, ha egy nőnek minél kisebb a lábfeje. A nők éppen ezért szorosan bekötözték a lábukat még gyerek korukban, hogy ne tudjon növekedni a lábfejük. Ennek következményében a lábuk hihetetlen módon eldeformálódott.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK