13 dolog, amit nem szabad megvenni még akkor sem, ha nagyon olcsón kínálják

  Ha kincsvadászatra indulunk egy antik boltban vagy bolhapiacon, akkor érdemes kétszer is alaposan átgondolni, hogy mit is készülünk venni. Egy rosszul megválasztott kristályváza, de még egy használt márkás cipő is nagy egészségügyi kockázatot hordoz magában, ezért veszélyes lehet őket bevinni az otthonunkba.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál fontosnak tartjuk a saját és olvasóink egészségét, ezért összegyűjtöttünk néhány olyan tárgyat, amit még akkor sem szabad használtan vásárolni, ha nagyon szeretnénk.

  1. 13 Antik kristály

   e3140d54cf9108bc7cd52792d3

   Az antik kristályok remek választások lehetnek, már amennyiben dekorációként akarjuk őket használni. Fontos tudni azonban, hogy ezek sokszor nem alkalmasak a mindennapi használatra, ugyanis olyan elavult gyártási szabványok szerint készítették őket, ami miatt veszélyesek lehetnek az egészségünkre. Sok ilyen kristály készítésénél például ólmot használtak annak idején, így az ezekben történő ételek és italok felszolgálása egészségügyi problémákat okozhat.

  2. 12 Régi edények és étkészletek

   5d20c5537086d71ef75efd2c39

   Hasonló a helyzet a régi edényekkel és étkészletekkel, melyek szintén ólmot vagy más veszélyes anyagokat tartalmazhatnak, nem beszélve arról, hogy nem tudhatjuk, mire használták őket korábban.

   A gyönyörű kialakítás még nem teszi biztonságossá a bennük történő főzést vagy az ételek felszolgálást. Például a régi tapadásmentes serpenyők készítésekor még olyan veszélyes anyagokat használtak, amik ma már az egész világon tiltva vannak. Ezért fontos, hogy az ilyen edényeket és étkészleteket szintén maximum dekorációs céllal vásároljuk.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 11 Cipők

   Antik cipo

   Egy pár jó állapotban lévő antik dizájner cipő csábítónak tűnhet, pedig az ilyesmi nem játék. Ha használt cipőt vásárolunk, akkor fennáll annak a veszélye, hogy gombát, vagy más bőrfertőzést kapunk, ami még az előző tulajdonoshoz köthető. Sok esetben ráadásul az ilyen cipők annyira átvették az előző tulajdonosuk lábának alakját, hogy egyszerűen kényelmetlen őket hordani.

  4. 10 Porszívó

   Hasznalt porszivo vasarlas

   Nemcsak a porzsákban, hanem a porszívó legkisebb sarkaiban is olyan por, szennyeződés és poloskák gyűlhetnek össze, melyek veszélyesek lehetnek az egészségünkre. A használt porszívó vásárlás épp ezért egy lottóval egyenlő: sosem tudhatjuk, hogy milyen baktériumokat vagy allergéneket viszünk be vele az otthonunkba.

  5. 9 Gyerekjátékok

   7bbb1d5e44994f7f54140732ed

   Ha plüss vagy műanyag játékot vásárolunk, ne feledjük, hogy a gyermekünk folyamatosan ölelgetni, sok esetben pedig akár még nyalogatni is fogja majd. A régi játékok gyakran baktériumokat, poloskákat, bolhákat, de még akár penészt és egyéb allergén anyagokat is tartalmazhatnak, amiket sokszor még a forró vízben történő mosással sem lehet teljesen semlegesíteni, mivel egyes mikrobák még a magas hőmérsékletnek is ellenállnak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 8 Elektromos készülékek

   b1082152ffae56b2065bcab257

   A régi elektromos berendezések az áruknál fogva rendkívül csábítók lehetnek, ám nem árt tudni, hogy nemcsak azért veszélyesek, mert bármikor tönkre mehetnek, de egy-egy ilyen meghibásodás alkalmával akár tüzet is okozhatnak. Még az új elektromos készülékek is sok esetben rizikósak, a régi készülékek esetében ez pedig csak hatványozódik.

  7. 7 Építőanyagok

   Epitesi maradek

   Az ajtók és ablakok termeszek vagy más rovarok otthona lehet. A Minnesotai Egészségügyi Minisztérium szerint , ha az ablakokat vagy ajtókat az 1980-as évek előtt gyártották vagy festették, akkor nagy valószínűséggel még ólmot is tartalmazhatnak.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK