-
-
10 Teflon edények
A tapadásmentes serpenyőkben történő főzés előnyei nyilvánvalóak: nem ég oda az étel, spórolhatunk az olajjal és gyerekjáték a tisztítása.
A sok pozitív tulajdonságot azonban elhomályosítják azok a tanulmányok, melyek kimutatták, hogy a teflonbevonatú serpenyőkben főzött ételekkel együtt mérgező vegyi anyagok kerülnek az emberi szervezetbe.
HIRDETÉSHIRDETÉSHIRDETÉS -
9 Túl sok fűszer
A fűszerek felhalmozása elsőre nem tűnik rossz ötletnek, és ez tényleg így is van, ha gyakran készítünk változatos ételeket. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy a fűszerek eltarthatósága sem végtelen, előbb utóbb pedig kosz, maradék és szennyeződés telepszik le a belsejükben, így nem marad más választás, mint a kukába dobni őket. Célszerű kizárólag olyan fűszereket vásárolni és tartani (nagyobb mennyiségben), amiket néhány naponta, de maximum heti rendszerességgel használunk.
-
8 Szövet függönyök
A konyha nem az a hely, ahol az ablakokat gyönyörű és színes szövetfüggönyökkel kell dekorálni. Sokkal gyakrabban kell mosni őket, mint más függönyöket, mivel magukba szívják az ételek szagát, gyorsan koszolódnak és zsírfoltok jelennek meg rajtuk.
Léteznek persze praktikus alternatívák például redőnyök és sötétítők formájában, melyeket hetente egyszer is elég szappanos vízzel áttörölni.
HIRDETÉSHIRDETÉSHIRDETÉS -
7 Műanyag konyhai eszközök.
A műanyagból készült kanalak, spatulák és habverők általában a dizájnjukkal és az olcsóságukkal vonzzák a vásárlókat, de a használatuk azért erősen megkérdőjelezhető. A műanyag konyhai eszközökből ugyanis főzés közben káros anyagok szabadulhatnak fel, melyek aztán az ételekkel együtt bejutnak a szervezetünkbe.
-
6 Erős háztartási tisztítószerek
Egyes vegyszerek nemcsak nem kompatibilisek egymással, hanem veszélyesek is, ha például a tűzhely vagy az étkező környékén használjuk őket. Célszerű mindig külön dobozba elrejteni őket valahol a kamra vagy szekrény hátsó részében, lehetőleg minél magasabban, hogy a gyerekek és háziállatok se férhessenek hozzájuk.
-
Szinte nap mint nap jelennek meg új edények és konyhai eszközök a boltok polcain. A reklámokban persze azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint mindegyikből szerezzünk be egyet, pedig korántsem biztos, hogy a gyakorlatban is nagy hasznukat vesszük, ahogy a mértéktelen felhalmozás sem vezet eredményre.
A Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy végzünk egy kis ellenőrzést, és 10 olyan dolgot gyűjtöttünk össze a konyhából, amik nemcsak értelmetlenek, de néha még károsak is lehetnek.
A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK