Nem az arany áll az első helyen: íme a 16 legdrágább anyag a világon

  Az emberiség sok évszázadon keresztül élt abban a tévhitben, hogy az arany legdrágább anyag a Földön. Pontosabban fogalmazva: egykoron tényleg az arany volt a legdrágább, de csak mert a most következő listán látható anyagok felfedezése még váratott magára.

  HIRDETÉS

  Napjainkra azonban rendesen felborult a világ legdrágább anyagjait sorakoztató lista hierarchiája, az arany pedig éppen hogy csak beverekedte magát a 17 legdrágább anyag közé.

  1. 16 Sáfrány – 3 ezer forint/gramm

   Ez a különleges fűszer amellett, hogy hihetetlen ízvilágot kölcsönöz az ételeknek, még az egészségre is rendkívül pozitív hatással van. Előállítása hosszú időt és bonyolult folyamatokat igényel, ezért a legdrágább fűszer a világon.

  2. 15 Arany – 15 ezer forint/gramm

   Egy nő legjobb barátja, nem mellesleg pedig emberemlékezet óta az egyik legnemesebb fém, ami mára jócskán lecsúszott a világ legdrágább anyagjait felsorakoztató listáról, nálunk is csak az utolsó előtti helyet sikerült megkaparintania.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 14 Ródium – 16 ezer forint/gramm

   Egy igazi fémritkaság. Hogy érzékeltessük, mennyire: egy tonna földben csupán 0,001 g ródium található, épp ezért már egy gramm kinyerése is rendkívül körülményes.

  4. 13 Platina – 17 ezer forint/gramm

   Szintén ritka, nagy ellenálló képességű fém – akár csak az arany. Az orvostudomány világában nagy hasznát veszik, ezért nagyon értékes.

  5. 12 Metamfetamin – 28 ezer forint/gramm

   Egy nagyon addiktív anyag, melyet a drogpiacon terjesztenek előszeretettel. Soha ne találkozz vele, mi csak ennyit ajánlunk.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 11 Orrszarvúszarv – 31 ezer forint/gramm

   A feketepiacon nagyon keresett szarv az, aminek köszönhetően az orrszarvúk ma már a kihalás szélére sodródtak. Gyógyszert és késeket készítenek belőle eladásra.

  7. 10 Heroin – 36 ezer forint/gramm

   Egy ópiát, ami megváltoztatja az agy kémiai összetételét, és rendkívüli boldogságot okoz. Legalábbis egy időre, aztán következik a véget nem érő pokol. Természetesen illegális, és csak ajánlani tudjuk, hogy messziről kerüljétek el.

  8. 9 Kokain – 66 ezer forint/gramm

   Egy tudatmódosító szer, aminek a tiszta változatáért már egy kisebb vagyont is elkérhetnek. Ez a tiszta változat szinte megfizethetetlen, ezért nem is nagyon található a piacon. Igen veszélyes függőséget okozó narkotikum – természetesen ez is illegális.

  Hirdetés

2 comments

 • Ha az utolsó kép mutatja  az említett jade követ, van az 200 kiló is. A mögötte levő szikla nem számít csak a zöld színű vékony rész...
  • Nagyon érthetsz a jade kövekhez...Azért olyan élénkzöld, mert nedves. A középső felület törés miatt olyan matt. A mögötte levő szikla ugyanolyan jade, csak nincs lemosva róla a sár...