Kanada 11 jellemzője, amit szeretsz vagy utálsz, de biztosan nem hagy közömbösen

  A csípős hideg ellenére a legtöbb Kanadában született vagy oda kivándorolt ember úgy nyilatkozik, hogy soha nem cserélné le ezt az országot semmi másra. Kétségkívül sok előnye van: gyönyörű természet, jégkorong iránti szenvedély, juharszirup, udvariasság, biztonság és modern egészségügy. De vannak olyan kevésbé ismert dolgok is, mint például az, hogy szinte bármelyik pillanatban idegen emberek léphetnek be a bérelt lakásodba.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál úgy véljük, hogy minden országnak megvannak a maga érdekességei, és nagyon kíváncsiak voltunk, hogy Kanadának vajon melyek lehetnek ezek. A cikk végén bónuszban még néhány tipikus kanadai táblát is elrejtettünk.

  1 Menekülés a hideg elől Torontóban.

  Kanadai élet 5
  ©  
  amsbr / Pikabu

  Ha az ember fázik télen, akkor sem kell megfagynia az utcán. Ehelyett le lehet menni az aluljáró-világba, mely egyfajta ösvényként köti össze a városközpontot a föld alatt. Ezt tartják a leghosszabbnak a bolygón, mivel több mint 30 km hosszú.

  Az aluljárókban butikok, üzletek, bankok és kávézók végtelen hálózata található. És ez nem is csoda, mivel rengeteg ember megy keresztül ezeken a vonalakon nap mint nap. Ha elfelejted, hogy a föld alatt vagy, úgy tűnhet, mintha egy hatalmas bevásárlóközpontban lennél, talán csak az ablakok hiányoznak.

  2 A lakosság elhelyezkedése.

  Kanadai élet 6

  Kanada mérete és a folyamatosan növekvő népessége ellenére (sok bevándorló választja ezt az országot), a kanadaiak körülbelül 80%-a az Egyesült Államok határától körülbelül 150 km-re húzódó területen él. Itt találhatók a legnagyobb városok.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Élet a bérházakban.

  Kanadai élet 7
  ©  
  amsbr / Pikabu

  Ha egy kanadai bérházban élsz, el kell fogadnod azt a tényt, hogy az idegenek bármikor bejöhetnek a lakásodba. Ez azért van, mivel a nagy toronyházakban kialakított bérházak rendszeresen esnek át különféle otthoni biztonsági ellenőrzéseken (vízvezetékek, fűtési radiátorok, tűzoltó berendezések ellenőrzése), az épület tulajdonosának pedig minden lakáshoz kulcsa van, így ő engedi be az éppen érkező szakembereket a lakásokba.

  A szabályok szerint a látogatást 24 órával előre jelezni kell. Néha azonban akkor jönnek az ellenőrök, amikor senki sincs otthon. Az ajtó kinyitása jogilag teljesen megengedett, mivel a lakás nem teljesen a bérlőé, és hivatalosan közös tulajdonnak számít.

  4 Hosszú az út a jogosítvány megszerzéséig.

  Kanadai élet 8

  A vezetői engedély megszerzésének folyamata Kanadában meglehetősen hosszú és fáradságos. Az 1. szakaszt 16 évesen kezdheti el az ember. Miután egy személy teljesíti az elméletet, L kategóriás bizonyítványt kap, ami azt jelenti, hogy “diák”. Az ilyen személy csak akkor tud majd autót vezetni, ha egy teljes jogosítvánnyal rendelkező személy ül mellette, és irányítja minden tevékenységét. Ugyanakkor autópályán és autópályán közlekednie tilos.

  És csak egy év elteltével mehet át a következő szakaszon – gyakorlati vizsgát kell tenni, amivel N kategóriás jogosítványt szerezhet, ami azt jelenti, hogy “új vezető”. Most már önállóan is vezethet, de nem lehet több utas az autóban. További két év vezetésre és még egy gyakorlati vizsga letételére van szükség ahhoz, hogy valaki korlátozás nélküli sofőr lehessen.

  Igen, ez valóban elég hosszú idő, de egy ilyen rendszer mellett a járművezetők meglehetősen magas szintű vezetői készségeket tudnak elsajátítani.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5 Különböző népek kultúráinak kombinációja.

  Kanadai élet 9
  A torontói Dundas Square hasonló a New York-i Times Square-hez.

  Annak ellenére, hogy Kanadában sok a természeti objektum és a népsűrűség az egyik legalacsonyabb a világon, vannak nagyvárosok és olyan gazdag infrastruktúrával rendelkező kulturális központok, ahol rendszeresen tartanak szórakoztató rendezvényeket. Olyan városokban élnek a legtöbben, mint Vancouver, Toronto, Montreal és Ottawa, és természetesen itt is zajlik a legtöbb multikulturális rendezvény, különféle fesztivál és koncert.

  6 Bérelt lakásba költözés.

  Kanadai élet 10

  Általában egy másik lakásba költözni nem olyan egyszerű. Az átköltözés időpontját általában a hónap elején határozzák meg, a bérleti szerződést pedig egy évre kötik. A költözéshez elő kell rendelni egy liftet, le kell foglalni egy adott időpontot.

  Mivel az apartmanokat általában üresen adják bérbe, bútorokat is kell vinni, amiket egy speciális lifttel emelnek a kívánt emeletre. Ha esetleg valaki erről nem tud, és csak úgy véletlenszerűen megérkezik a holmijaival, akkor könnyen lehet, hogy aznap nem fog tudni beköltözni.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK