15 érdekes tény Kanadáról, ami miatt piszkosul irigyek vagyunk rájuk

  Mi jut eszünkbe először, ha meghalljuk azt a szót, hogy Kanada? Juharszirup? Jégkorong? Netán a Banff Nemzeti Park mesébe illő világa? Ez csak néhány azok közül, amik miatt egy kanadai ember azt mondhatja magáról, hogy piszkosul szereti a hazáját. Vannak azonban más, kevésbé ismert érdekességek is a juharlevél országával kapcsolatban, melyek legalább ennyire dicséretreméltók.

  HIRDETÉS

  Cikkünkben most ezeket az izgalmas érdekességet gyűjtöttük össze, melyek láttán egy kicsit akaratlanul is azt kívánja az ember, hogy bárcsak ő is ebben a különleges országban élhetne.

   1. 1 Amikor a kanadaiaknak semmi dolguk sincs, az utcára mennek, hogy felvidítsák az autósokat.

    ,,Fantasztikus vagy.”

    ,,A világ jobb, hogy Te létezel!”

   2. 2 A kanadai Nunavut tartomány rendszámtáblája medve alakú.

    wikimedia
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 A kanadaiak imádnak poénkodni, és be kell vallani, hogy nagyon jók is benne.

    fox32chicago

    Egy montreali lakos például úgy döntött, hogy hó-autót készít, majd ráhívja a rendőröket, mondván, hogy tilosban parkol az autó. A közelben tartózkodó rendőr ki is érkezett a helyszínre, majd nagy meglepetés érte, miután rájött, hogy tulajdonképpen szó sincs autóról, tulajdonképpen csak egy megformázott hókupachoz riasztották.

   4. 4 Venezuela és Szaúd-Arábia után Kanada rendelkezik a harmadik legnagyobb olajkészlettel a világon.

   5. 5 Egyes jótékonysági szervezetek arra szakosodtak, hogy segítsenek kitakarítani a súlyosan beteg és/vagy idős emberek otthonában.

    facebook
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 A kanadai pénz vízálló, köszönhetően annak, hogy nem papírból, hanem műanyagból készül.

    tumblr
   7. 7 A Kanadaiak rendkívül vendégszeretőek. Olyannyira, hogy a kanadai St. Paul településen például egy UFO-leszállópályát és egy játszóteret is építettek, hogy a távoli galaxisból érkező idegenek meleg fogadtatásban részesülhessenek.

    instagram
   8. 8 A rendőreik is szokatlanul kedvesek. Ez a rendőr például megállt, hogy limonádét vásároljon a háza udvarán italt árusító kislánytól.

    imgur

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK