Ezektől a titokzatos tárgyaktól még a legokosabb tudósok is csak a fejüket vakargatják

  Nagyon sok olyan tárgy és hely van a Földön, ami már a puszta létezésével is ámulatba ejti a tudósokat és turistákat egyaránt. A távoli őseink gyakran ravasz fejtörőkkel teszik próbára a modern régészetet, és vannak olyan rejtélyek, melyeket maga az anyatermészet készített az emberiségnek. Bármennyire is igyekszünk azonban, vannak olyan dolgok, melyekre hosszú évek múltán sem sikerült helytálló magyarázatot találnunk.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy csokorba szedjük a bolygónk legcsodálatosabb építményeit és formációit, amik láttán még a világ legnagyobb koponyái is csak a fejüket vakargatják tanácstalanságukban.

   1. 8 Al Naslaa megalit, Szaúd-Arábia

    dc3dbc5767917d5e9d964cf888

    A Szaúd-Arábiában található titokzatos megalit még a legtapasztaltabb utazókat is összezavarja. Nemcsak azért furcsa, mert a hatalmas sziklának szinte alig van érintkezési pontja a talajjal, de ráadásul egy abszolút egyenletes repedés fut végig a közepén, ami olyan, mintha lézerrel vágták volna ketté. Senki nem tudja, hogy mi történhetett valójában.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 7 Kancsók völgye, Laosz

    f417b6583392149b2611a71e1c

    Óriások ebédlője, temető vagy egy ősi építész tréfája? Senki sem tudja pontosan, hogy milyen céllal készültek ezek az óriási edények és lettek szétszórva az egyik laoszi hegy körül. A legendák szerint régen valódi óriások éltek ezen a területen és ők szórták szét, de a történészek úgy vélik, hogy a kőedényeket egyfajta temetkezési helyként használták annak idején.

   3. 6 Teotihuacan, Mexikó

    6bee6f53dba764f3ee7a73f358

    A Teotihuacan vagy “Istenek  városa” nagyon közel található Mexikó modern fővárosához, Mexikóvároshoz. Napjainkban már csak turistákkal találkozni Teotihuacanban, de nem is olyan régen még 100 ezer ember élt itt. A 7. században virágzó város hirtelen néptelenedett el: minden lakos gyakorlatilag egyszerre hagyta el a várost. A tudósok nem igazán értik, hogy miért, de úgy vélik, hogy talán a terület száraz éghajlata és a lakosság éhínsége lehet a magyarázat a jelenségre.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   4. 5 Tündérházak

    de986e52e8bbc50f402a2280c3

    Olaszország építészeti kincseiről aligha kell hosszasan beszélni. Elég csak a fenséges Colosseumra vagy a híres Pisai ferdetoronyra gondolni. Olaszországban azonban más, kevésbé ismert kincsek is lapulnak. Az egyik ilyen az úgynevezett titokzatos “Tündérházak” (Domus de Janas), mely Szardínia szigetén található, és amely az apró mérete miatt tényleg inkább tündérek otthona lehetett, mintsem embereké. A tudósok ma úgy vélik, hogy a kőből készült tündérházak körülbelül 6 ezer évesek és Ozieri ősi civilizációjához tartoztak.

   5. 4 Volkonsky dolmen, Oroszország

    67a2a95b679574f946f8c22d69

    Ez az ősi szerkezet ma is heves viták és pletykák tárgya mind a tudósok, mint a tudomány világától távol álló emberek között. Míg egyesek biztosak a kultikus céljában, mások meg vannak győződve arról, hogy a Volkonsky dolmen misztikus tulajdonságokkal bír. Az építmény legnagyobb rejtélyét az jelenti, hogy senki sem érti, hogyan és milyen eszközökkel voltak képesek az ókori emberek egy tágas helyiséget kialakítani ennek az óriási kősziklának a belsejében.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK