12 rejtélyes történelmi esemény, amiről még ma is vitatkoznak a tudósok

  Manapság a legtöbb furcsa és megmagyarázhatatlan fotó láttán az emberek többsége gondolkodás nélkül rávágja, hogy ,,ez Photoshop!”. Az alábbi 12 fénykép esetében azonban ilyenről szó sem lehet: ezek a felvételek ugyanis akkoriban készültek, amikor Photoshopról még csak álmodni sem mertek az emberek.

  HIRDETÉS

  Hiába kaptak azonban nagy figyelmet, hiába tanulmányozta őket tudósok sokasága, a rajtuk látható furcsa eseményekre a mai napig sem sikerült elfogadható és helytálló magyarázatot találni.

   1. 12 A hook-szigeti tengeri szörny.

    forrás

    Ez a fénykép 1965-ben készült, szintén jóval a számítógépek elterjedése és a Photoshop megjelenése előtt. A kép körül kialakult rejtélyt tovább bonyolította, hogy ezt a felvételt nem egy névtelen ,,útszéli suhanc”, hanem Robert Le Serrec elismert fényképész készítette. A különös tengeri lényt ábrázoló kép az ausztráliai Hook-sziget partjainál készült és többen is jelen voltak a feltűnésénél, egyhangú döntés azonban nincs vele kapcsolatban, a tengerbiológusok közt még ma is vitatott, hogy pontosan mi is látható rajta.

   2. 11 A Hessdalen-fények.

    forrás

    Éveken keresztül lehetett megfigyelni különösen mozgó, furcsa fényeket a norvégiai Hessfalen-völgy felett. Számtalan bizonyíték létezik a furcsa világító tárgyak völgy felett történő átrepülésére, ezt a képet például egy norvég fotós készítette 30-másodperces záridővel. Bár sok tudós foglalkozott a témával, nem sikerült egyhangú magyarázatot kapni rá, hogy mi is állhat ennek a furcsa jelenségnek a hátterében.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 10 A ,,fekete lovag”.

    forrás

    1960-ban egy sötét, ismeretlen repülő tárgy került a Föld légterébe. Ebben az időben egyetlen műholdat sem lőttek fel és a Csillagok Háborúja filmekből ismert Boba Fett űrhajóját-idéző objektum egyetlen emberi kéz alkotta tárgyra sem hasonlított. Azóta ráadásul számos hasonló repülő tárgyat sikerült már lencsevégre kapni a Föld körül, melyekben csak az volt a közös, hogy a fénykép készülte után néhány másodperccel rejtélyes módon eltűntek. A tudósok között megoszlanak a vélemények, hogy mi is lehetett pontosan a ,,Black Knight” névre keresztelt objektum, ám abban a többség egyetért, hogy valószínűleg nem ember alkotta, mesterséges tárgyról lehet szó.

   4. 9 A ,,Babushka Lady”

    forrás

    1963. november 22-én, Kennedy elnök meggyilkolásának helyszínén volt egy rejtélyes hölgy, aki több fényképen és videofelvételen is feltűnt. Titokzatosságát az okozta, hogy az elnök meggyilkolása után nem szaladt fedezékbe, (mint a többiek) hanem mintha mi sem történt volna, fényképezgette tovább a világ egyik leghíresebb merényletének helyszínét.

    Röviddel később eltűnt, ám a merényletet visszanézve olyan gyanúsnak titulálták a viselkedését, hogy több évtizeden keresztül az FBI is nyomozott utána, révén, hogy nagy valószínűséggel köze lehetett az elnök meggyilkolásához. Hiába azonban minden erőfeszítés, nem akadtak a nyomára, sőt, még csak a személyazonosságát sem sikerült megállapítani, így a rejtélyes hölgy a „Babushka Lady” nevet kapta, az idős orosz asszonyokra jellemző fejkendője miatt.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 8 Mobiltelefon egy régi Chaplin filmben.

    forrás

    Charlie Chaplin 1928-as filmjének, A cirkusz című némafilmnek az extrákkal teli (2010-es) DVD-jén látható egy rejtélyes fekete ruhás nő, aki úgy tesz, mintha mobilon telefonálna. Bár a szkeptikusok többsége azzal magyarázza a történetet, hogy egy sima hallókészüléket (hallókürtöt) tart a kezében, ez sem erősíthető meg egyértelműen, az egyedül sétáló hölgynek ugyanis semmi oka sincs a füléhez tartani a szerkezetet, ráadásul a jelenet közben jól látható, hogy mozog a szája, ergo mintha beszélne valakihez, pedig senki sincs a közelében. A kivágott jelenet:

   6. 7 A Los Angeles-i légi csata.

    imgur

    A „Los Angeles-i csata” egy 1942. február 25-én éjjel 2-kor kezdődő rendkívül furcsa incidens neve volt. A katonai radarok ugyanis egy azonosítatlan repülő objektumot véltek felfedezni az égen, ezért éjjel 3 óra után nem sokkal légitámadás szirénája ébresztette a lakosokat, miközben egész Los Angeles világítását lekapcsolták, az eget pedig keresőfényekkel pásztázták (a képen is ez látható) miközben a katonaság légvédelmi ágyúkkal kezdett kezdett tüzelni az objektum feltételezett helye felé.

    Nem véletlen volt ez a nagy felhajtás: három hónappal a Pearl Harbor-i támadás után az amerikaiak biztosra vették, hogy Japán visszatért. Az őrült káoszban az emberek a legkülönfélébb dolgokat vélték felfedezni: voltak akik japán repülőgépekről, mások égből hulló bombákról és ejtőernyősökről számoltak be. Az őrült tűzpárbaj egészen pirkadatig tartott, amikor a hadvezetés végre kiadta a parancsot a tűz beszüntetésére.

    Ekkor jött azonban a nagy meglepetés: a katonaság és a kormány hivatalos közleménye szerint ugyanis semmi sem volt az égen, a Los Angeles-i csatát pedig egész egyszerűen „hamis riasztásnak” minősítették.

    Ez nem meglepő módon sokkolta a lakosokat, akik szkeptikusak voltak az üggyel kapcsolatban és úgy érezték, hogy a kormány rejtegetni próbál előlük valamit. A média is alakosok mellé állt, több újság UFO-kra emlékeztető képet hozott le, amit először a kormány nem kívánt kommentálni, majd később megerősítették, hogy egy ballonra erősített időjárás-szonda látható a képeken.

    Ez természetesen nem mindenkit nyugtatott meg, az emberek pedig ma sem értik pontosan, hogy mi is történhetett aznap éjjel, amiért a légvédelmi ágyúk több mint 1400 sorozatot lőttek ki – állítólag a semmire. Bővebben: mult-kor.hu

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK