Az élet meghökkentő: 13 hihetetlen véletlen, amire nincs logikus magyarázat

  Megszokhattuk már, hogy a világunk telis-tele van furcsaságokkal, így ezeken már meg sem tudunk különösebben lepődni. Akadnak azonban olyan dolgok a múltban, melyek józan ésszel gyakorlatilag teljesen felfoghatatlanok és ha egy kicsit jobban átgondoljuk őket, egyenesen hátborzongatóak is egyben.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál nagyon szeretjük az izgalmas, rejtélyes dolgokat, ezért cikkünkben most 13 hihetetlen véletlent gyűjtöttünk össze, melyek kétségkívül több kérdést hagynak maguk után, mint választ.

   1. 13 Bizonyíték a reinkarnációra?

    wikipédia

    Enzo Ferrari olasz versenyautó-tervező, és a Ferrari autógyár alapítója 1988-ban hunyt el. Körülbelül egy hónappal később született Mesut Özil, a német labdarúgó válogatott világhírű játékosa. A portréjukat elnézegetve, akár ikertestvérek is lehetnének, pedig nem így van. Egymás reinkarnációi lennének talán?

   2. 12 Bizonyíték az időutazásra?

    google

    Nyilván nem, pedig Jennifer Lawrence és Zubaida Tharwat egyiptomi színésznő olyannyira hasonlít egymásra, hogy ezen sem lennénk meglepődve.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 11 Előzetes beszámoló a Titanic katasztrófájáról.

    wikipédia

    1898-ban, 14 évvel a Titanic elsüllyedése előtt Morgan Robertson megírta ,,A Titan végzete” című novellát, mely egy hatalmas – Titan névre keresztelt – óceánjáró hajó elsüllyedését dolgozza fel. Sokáig nem volt jelentősége a könyvnek, ám a Titanic 1912. április 15-i elsüllyedése után rendkívül felkapott lett, többen úgy gondolták, hogy az író valamilyen módon megjósolta a Titanic elsüllyedését.

    Ez nem is csoda persze, a fiktív novella írója ugyanis épp úgy írta le a történetet, ahogy az a valóságban is történt: a Titan szintén egy elsüllyeszthetetlennek vélt hajó volt, mely egy jéghegynek ütközött az Atlanti-óceánon. Ha ez nem lenne elég, az író még azt is megírta, hogy nem volt elegendő számú mentőcsónak és ez okozta a legnagyobb tragédiát. Kísérteties a hasonlóság.

   4. 10 Szerencsétlen testvérek.

    imgur

    1975 júliusában a 17 éves bermuda-szigeteki lakost, Erskine Lawrence Ebbin-t az út mellett motorozva ütötte el egy taxis. Egy évvel korábban, – szintén júliusban – Erskine testvérét – aki akkor szintén 17 éves volt – is megölték. Őt szintén az út mellett motorozva (ugyanazzal a motorral) ütötte el egy taxis. Ha ez nem lenne elég bizarr, ráadásul ugyanaz a taxis ütötte el mindkét fivért, aki ráadásul ugyanazt az utast is szállította éppen, mindkét balesetnél.

   5. 9 A Hoover-gát tragédiája.

    usbr.gov

    Az első ember, aki meghalt a Hoover-gát építése közben az George Tierney munkás volt, aki 1922. december 20-án vesztette életét, munka közben. Az utolsó személy, aki meghalt a gát építése közben Patrick Tierney volt – George fia. Ő szintén december 20-án vesztette életét, csak épp 1935-ben.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 8 Egymásra “talált” autók.

    books.google.com

    1895-ben az amerikai Ohio államban két autó karambolozott. Ennek még nem is igazán lenne hírértéke, csakhogy ebben az időben az autógyártás még csak ,,ébredezett”, éppen ezért Ohio államban (melynek területe 116 096 km², ami mellesleg nagyobb, mint Magyarország) ekkoriban még csak ez a két autó létezett. Bár ekkoriban még nem dokumentálták megfelelően az ilyesfajta baleseteket, nem kizárt, hogy ez volt a világtörténelem első autóbalesete.

   7. 7 Tökéletesen egyező életpályák.

    whitehouse.gov

    Sok furcsaságról olvashattunk már a történelemben, ám a két amerikai elnök, Abraham Lincoln és John Kennedy egymással szinte teljesen megegyező életpályája az egyik legkülönlegesebb. A teljesség igénye nélkül, néhány tökéletes egyezés:

    • Mindkettőjüket fejbe lőtték egy pénteki napon, egy nagy amerikai ünnepség előtt. (Lincolnt húsvét előtt; Kennedyt pedig hálaadás előtt) Halálukkor mindketten feleségükkel és egy másik házaspárral voltak éppen.
    • Mindkettőjüknek négy gyereke volt.
    • Mindkettőjüknek volt egy barátja, akit Billy Grahamn-nak hívtak.
    • John Kennedy-nek volt egy titkárnője, akit Mrs. Lincoln-nak hívtak, Lincoln elnöknek pedig egy titkárja, akit John-nak hívtak.
    • Mindkettőjüket Johnson névre hallgató személyek követték a hatalmon (alelnökeik), akik ráadásul mindketten déliek voltak és egyaránt demokraták.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK