8 ok, amiért a rossz tanulók néha sokkal jobban teljesítenek felnőttként az életben, mint a jeles tanulók

  Mindannyian hallottuk a szüleinktől gyerekkorunkban, hogy „tanulj tinó, ökör lesz belőled!”. Az élet azonban legnagyobb meglepetésünkre mégis azt mutatja, hogy olykor pont az ilyen „ökröknek” lesz sikerük az életben, nem is akármilyen. Mindennek meg van a maga oka, így annak is, hogy miért van az, hogy egy alapvetően rossz tanuló és lusta ember miért tud nagyobb sikereket elérni az életben, mint azok, akik vért-verejtéket izzadva tanulták végig életünk első 20-25 évét.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most 8 ilyen, pszichológusok által feltárt okot gyűjtöttünk össze, melyek ha másra nem is, arra mindenképp jók, hogy bemutassák, mennyire nem létezik „tökéletes recept” a gyereknevelésre.

   1. 8 Nincs bennük megfelelési kényszer.

    Megfelelesi kenyszer

    A jó tanulók számára az érdemjegy a sikerük mutatója: ha jó eredményt kapnak, büszkék rá, hogy elértek valamit. De ez a gondolkodásmód az életben sajnos nem működik, ott ugyanis nincs szubjektív értékelés, és nem minden csak a tudásunk minőségétől függ. A rossz tanulóknak nem kell jó jegyekkel igazolniuk a sikerüket, ezért ők a való életben is teljesen más módon közelítik meg a cél felé vezető utat, sokszor jobban, mint a régen jól tanult diákok.

   2. 7 Nem próbálnak jól bánni másokkal.

    Rossz tanulok

    A kiváló tanulók számára fontos, hogy jó benyomást keltsenek a tanárukban, és az büszke legyen rájuk, ezért próbálnak minél szorgalmasabbak lenni és lesni azok minden kívánságát. A rossz tanulók nem próbálnak meg senkit lenyűgözni, és noha tisztelettel bánnak a tanárokkal, nem állnak fejen csak azért, hogy jobb kedvre derítsék őket.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 6 Tudják, hogyan használjanak fel másokat.

    Rossz tanulok es jo tanulok

    Sok jó tanuló az iskola befejezése után is a “ha jól akarsz csinálni valamit, csináld magad” elven próbálja meg élni az életét, de ez a felnőtt életben már nem megy ilyen könnyen. A rossz tanulók ezzel szemben általában lusta diákok, akik tudják, hogyan használjanak fel másokat azért, hogy minimális erőfeszítésekkel is elérjék a céljukat. Ennek a tulajdonságnak viszont a felnőtt életben nagy hasznát vehetik, még ha ez egy nem is túl szép tulajdonság.

   4. 5 Elfogadják, hogy nem minden tökéletes, amit csinálnak.

    Ex rossztanulok

    A pszichológiában létezik egy “hallgatói szindróma” kifejezés, mely azokra az emberekre igaz, akik “vagy tökéletesen csinálnak valamit, vagy inkább nem is csinálják”. Ez egy nagyon rossz hozzáállás, amivel a valóéletben nem lehet egykönnyen érvényesülni.

    A rossz tanuló diákok ezzel szemben bátran belevágnak egy feladatba még akkor is, ha tudják, hogy valószínűleg nem lesz tökéletes az eredmény. Ez már csak azért is jó, mert a folyamatos próbálkozásaik előbb-utóbb általában meghozzák a várva-várt sikert, míg azok, akik az első leküzdhetetlennek hitt nehézségnél feladják, sohasem fogják ezt elérni.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK