6 rejtélyes tárgy a történelemből, amit a mai napig sem sikerült megfejteni

  Ha az emberi történelemnek létezik igazán érdekes és lélegzetelállító része, akkor az kétségkívül a múltunk azon pontjainak összessége, melyeket a ma birtokunkban lévő tudomány segítségével sem tudunk egyhangúan megfejteni és megérteni. Hogyan készíthették ezeket a lenyűgöző tárgyakt az őseink?

  HIRDETÉS

  Mi lehetett velük a céljuk? Ilyen és ehhez hasonló kérdések ezrei merülnek fel az alább látható történelmi ereklyék tanulmányozása közben, pontos és tudományos vizsgálatokkal megalapozott válaszok pedig mind a mai napig nem születtek velük kapcsolatban.

   1. 6 Costa Rica-i kőgolyók

    wikipédia

    Az 1930-as években talált Costa Rica-i kőgolyók a jelenkor egyik legnagyobb régészeti rejtélyének számítanak, mivel eredetük, keletkezési idejük és céljuk ismeretlen. Kétségkívül mesterséges eredetűek. A legenda szerint arannyal voltak teli, de miután néhányat felrobbantottak dinamittal kiderült, hogy valójában üresek. Manapság mintegy 300 különböző méretű kőgolyó található a Diquís-deltában. Készítőik ismeretlenek, de közmegegyezés szerint a kihalt Diquís-kultúrához kötik.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 5 Bagdadi elem

    wikipédia

    Szintén a 30-as években, egy Bagdad közelében található romjainál bukkantak rá erre a különös szerkezetre. A 13 centis agyagedényből egy vasrúd állt ki, belül pedig egy rézcilinder és egy kisebb vaspálca is rejtőzött. A tudományos vizsgálatokból levonható feltételezések szerint ez lehetett a világ egyik első „eleme,” melyet a mezopotámiaiak készíthettek és (körülbelül) 1 volt előállítására volt képes.

   3. 4 Voynich-kézirat

    wikipédia

    A Voynich-kézirat ismeretlen írásjelekkel és nyelven írt könyv, melynek eredetét és tartalmát mind a mai napig nem sikerült megfejteni. Nevét egykori tulajdonosáról, Wilfrid Michael Voynich amerikai könyvkereskedőről kapta, akihez 1912-ben került. A korábbi becslések szerint 1450 és 1520 között íródhatott. A szakértők szerint a Voynich-kézirat a világ legtitokzatosabb könyve, köszönhetően, hogy a szövegben használt karakterek semmilyen más karaktercsaládra sem hasonlítanak.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK