15 tény az emberi testről, amit soha többé nem fogsz tudni kiverni a fejedből

  Az emberi test az egyik leghihetetlenebb és legcsodálatosabb szerkezet a világon. Például: a csontjaink erősebbek, mint az acél, a gyomorsavunk pedig olyan erős, hogy még egy borotvapengét is képes feloldani. Jól hangzik, nem? És ez még nem is minden! A testünknek számos olyan lenyűgöző képessége van, amiről talán a legtöbben nem is hallottak, szóval itt az ideje bepótolni őket.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál ezért most 15 érdekes tényt gyűjtöttünk össze az emberi testről, amiktől azóta is kikerekedett szemekkel bámuljuk a monitort. Fogadunk, hogy a legtöbbről közülük még Te sem hallottál korábban!

  Emberi szem megapixel

  • Az emberi szem felbontása 576 megapixel, vagyis nagyobb, mint bármilyen ma használatos kamera felbontása.
  • Egy felnőtt ember akár 200 különféle izmot is használhat ahhoz, hogy egyetlen lépést tegyen.
  • A szaruhártya a testünk egyetlen olyan része, ami nincs összeköttetésben az ereinkkel, tehát közvetlenül a levegőből nyeri az oxigént.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Ember összemegy

  • Este körülbelül 1 cm-rel alacsonyabbak vagyunk, mint reggel, amikor felkelünk. Ennek oka a gravitáció, ami a nap folyamán szépen lassan összenyomja a gerincünkben és a térdeinkben található porcokat, amitől így lecsökken a magasságunk. Éjszaka, alvás közben ezek újra visszaállnak az eredeti állapotukba.
  • A gyomorsav olyan erős, hogy a fémet is képes feloldani. Csak azért nem lyukasztja ki a gyomrunkat, mert annak belsejében egy még erősebb, folyamatosan cserélődő védőréteg található.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik.

  Hirdetés