15 szokatlan és furcsa tilalom a különböző országokból

  Tudtad, hogy Olaszországban, Capri szigetén nem szabad papucsot viselni? És hogy Szent Lucia szigetére nem lehet bevinni japán borotvakeféket? Ezek első hallásra meglehetősen furcsa törvények, de mindig van mögöttük egy-egy érdekes és tanulságos történet, ráadásul mint tudjuk, a törvény nem ismerete még nem ment fel a felelősség alól.

  HIRDETÉS

  Mi pedig szeretnénk nyugodtan utazni, ezért összegyűjtöttünk néhány szokatlan és furcsa tilalmat a különböző országokból, hogy véletlenül se járhassunk velük pórul.

  1 Kék farmer Észak-Koreában

  Szokatlan és furcsa tilalmak 024

  Észak-Koreában betiltották a kék farmert, mivel az amerikai imperializmus szimbólumának tekintik. Ugyanez vonatkozik a szűk farmerekre, az ajak- és orrpiercingekre, illetve más “nyugati” dolgokra.

  2 Szigorú babanevek Dániában, Izlandon és Portugáliában

  Szokatlan és furcsa tilalmak 023

  Portugáliában tilos a gyerekeknek külföldi keresztnevet adni. Tilos például az Aiden, Ashley, Bruce, Charlotte, Dylan és Jenny nevek. Ezenkívül tilos a nevek rövidített alakját adni a gyereknek: nem lehet például Tom a Thomas helyett.

  Izlandon tilos C, Q vagy W betűket tartalmazó nevet adni a gyerekeknek, mivel ezek a betűk nem szerepelnek az izlandi ábécében.

  Dániában körülbelül 7000 keresztnév található, de Németországhoz hasonlóan egyik sem nemsemleges.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Reinkarnáció Kínában

  Szokatlan és furcsa tilalmak 022

  2017-től a buddhista szerzetesek Tibetben csak a kínai kormány engedélyével eshetnek át reinkarnáción. Sokan úgy vélik, hogy ezt a törvényt azért fogadták el, hogy ezzel is megsértsék a Dalai Lámát, illetve rontsák a vele kapcsolatos közvéleményt.

  4 Durián fogyasztása nyilvános helyen Thaiföldön, Japánban, Hongkongban és Szingapúrban

  Szokatlan és furcsa tilalmak 021

  Bár Szingapúr számos lakosa és látogatója szereti a duriánt, szúrós szaga miatt megtiltották a nyilvános helyen történő fogyasztását. A „Durián tilos” feliratú táblákkal találkozhatunk egyébként Thaiföldön, Japánban és Hongkongban is a különféle tömegközlekedési eszközökön.

  5 Magassarkú cipők viselése a görögországi történelmi nevezetességeknél

  Szokatlan és furcsa tilalmak 020

  Görögországban 2009 óta tilos a magassarkú cipők viselése a történelmi helyszíneken. Ez esetben egyértelmű, hogy a hegyes sarok tönkreteheti a történelmi jelentőségi építészeti szerkezetek bizonyos részeit.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Bébikomp Kanadában

  Szokatlan és furcsa tilalmak 019

  2004-ben a kanadai kormány betiltotta a bébikompokat a gyermekek védelme érdekében, mert túl gyorsan mozognak bennük ahhoz, hogy a szülők vagy a gondozóik kellő gyorsasággal reagáljanak.

  7 Sárga ruhák Malajziában

  Szokatlan és furcsa tilalmak 018

  Amikor 2016-ban sárga pólót viselő tüntetők ezrei rohamozták meg Kuala Lumpur utcáit, és követelték a miniszterelnök lemondását, a malajziai kormány betiltotta a sárga ruhák viselését. Manapság egy sárga ruhás személyt bármikor letartóztathatnak annak gyanújával, hogy így próbál tüntetni a kormány ellen.

  8 Monaco polgárainak tilos kaszinózniuk

  Szokatlan és furcsa tilalmak 017

  Monaco polgárainak (és körülbelül 8 ezren vannak) tilos a szerencsejáték. Azt mondják, hogy ez egy úgynevezett “erkölcsi politika”, mely a kaszinók 1850-es évekbeli alapításáig nyúlik vissza.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK