14 furcsa módszer az élelmiszerek tárolására, amik abszurdnak tűnnek. Aztán kipróbálod és tényleg működnek

  Az üzletek polcai tele vannak minden ízlésnek megfelelő árukkal, és gyakran vásárolunk közülük olyanokat, amiket később tervezünk elfogyasztani. Sajnos az ételek azonban nem mindig kompatibilisek ezen terveinkkel, sok közülük megromlik és a kukába végzi. Szerencsére azonban vannak egyszerű és jól bevált módszerek, melyekkel megnövelhetjük a különféle zöldségek és gyümölcsök eltarthatóságát.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most 14 szokatlan lifehacket gyűjtöttünk össze, melyek elsőre teljesen őrültségnek tűnnek, de az internetezők kipróbálták őket és tényleg működnek!

   1. 1 Egy egyszerű kanál segít, hogy tovább maradjanak frissek a hűtőben tárolt uborkák. Csak tedd a zacskóba az uborkákkal, és akár 2 hétig is frissek maradnak.

    Uborka trukk
   2. 2 A túrós és tejfölös üvegeket jobb fejjel lefelé tárolni. Ez ugyanis egy vákuum-hatást hoz létre bennük, ami megakadályozza a baktériumok szaporodását.

    6054755dc18f00cda8354bf4d6
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Hogy ne jelenjenek meg rovarok a lisztben, tegyél bele egy darab alufóliát. Sok nagymama hosszú évtizedek óta alkalmazza ezt a trükköt.

    Bogarak ellen liszt
   4. 4 Ahhoz, hogy a bogyós gyümölcsök tovább maradjanak frissek, öblítsd le őket egy ilyen oldattal: 2 evőkanál ecet, 3 pohár víz.

    Eper trukk
   5. 5 A fagyasztott paradicsomot kiválóan lehet használni mártások, levesek vagy salátaöntetek elkészítéséhez – ebben a formában pedig akár 6 hónapig is tárolhatjuk őket.

    Frozen Tomatoes

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 Csomagold be a fűszernövényeket egy enyhén nedves papírtörlőkendőbe, majd tekerd be celofánnal úgy, hogy ne maradjon benne felesleges levegő és tedd a hűtőszekrénybe. A fűszernövény ettől friss marad és nem sárgul meg.

    Fuszernoveny trukk
   7. 7 A kenyér penészedésének megakadályozása végett tegyünk egy zellerszárat a csomagba.

    6c1c16566e8d11e8ca141cc47f

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

One comment