13 egyértelmű bizonyíték rá, hogy minden, amit tudunk, az fenekestül felfordul Ausztráliában

  Mindig, amikor azt hinnéd, hogy már mindent tudsz Ausztráliáról, akkor jön néhány új tény, ami segít rádöbbenni: mennyire nem ismered valójában ezt a különleges országot. Van itt például több mint 5 ezer kilométer hosszú kerítés, tündérkenyér, és olyan legyek is, amik nagyobb fejfájást okoznak az embereknek, mint az óriáspókok.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál egyszerre csodáljuk és féljük ezt a különleges országot, de kíváncsiságunkból fakadóan összegyűjtöttünk néhány érdekességet, melyeket csak nagyon kevesen tudhatnak Ausztráliáról.

   1. 1 Ausztráliában van egy 5614 km hosszú kerítés.

    2942b450a8a4a24d54ae79f32c
    © Peter Woodard / Wikimedia Commons

    A “dingókerítést” még 1885-ben építették, hogy távol tartsák vele a kártékony dingókat a létfontosságú termőföldektől, illetve megvédjék az ott legelő birkákat.

    Ugyanitt van egyébként egy “nyúlkerítés” is: ezt 1901 és 1907 között építették, és “csak” 3256 km hosszú.

   2. 2 A legyek több gondot okoznak az embereknek, mint az óriáspókok.

    ©  JonRichfield / Wikimedia Commons ©  Emilio_floris / Wikimedia Commons

    Az ausztrál házakban gyakran találkozni félelmetes óriáspókokkal, de meglepő módon ezek nem okoznak olyan sok fejtörést az embereknek, sőt: ezek a pókok elpusztítják a legyeket, szúnyogokat és csótányokat is a házakban. Sokkal nagyobb gondot jelentenek az apró, de vérszomjas homoklegyek, amik gyakran terrorizálják az ausztrál strandokon pihenő embereket: harapásaik rettenetesen viszketnek, begyulladnak, és nagyon lassan gyógyulnak.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Ausztráliában külön ünnepe van a meztelen kertészkedésnek.

    pexels marianna 69198 1
    © Marianna / Pexels

    Az ausztrálok májusban ünneplik az úgynevezett meztelen kertészkedés világnapját: ilyenkor kerti szerszámokkal, gyümölcsökkel és zöldségekkel a kezükben, de ruha nélkül mennek ki a telkeikre. Általában képeket is posztolnak erről a közösségi oldalakra, amiken a kezük ügyébe akadó eszközökkel takarják ki a testük különböző részeit.

   4. 4 A házimacskák nem mehetnek a szabadba póráz nélkül.

    a4aa765e4c9e615d3569df7747
    © Pixabay

    Nyugat-Ausztráliában létezik egy olyan törvény, ami megtiltja a házimacskáknak, hogy póráz nélkül tartózkodjanak a szabadban. Erre a törvényre a helyi vadvilág védelme érdekében volt szükség, mivel a macskák komoly veszélyt jelentenek a madarakra, rágcsálókra és egyéb aprótestű állatokra.

   5. 5 Az üzletek korán bezárnak.

    bdde2a5d4ea440492d53ce4199
    © Pixabay

    Az Ausztráliába érkező emberek gyakran meglepődnek azon, hogy még a nagy üzletek, bevásárlóközpontok és kávézók is milyen korán zárnak. Queensland államban például az ilyen létesítmények mindennap jellemzően 16:00 és 17:00 között zárnak.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 Az Ugg csizma benti cipő, amit illetlenség az utcán viselni.

    Ugg csizma
    © Thibault Penin / Unsplash

    Az ausztrálok az Ugg-ot benti cipőnek tartják: melegek és kényelmesek, amik segítenek túlélni a hideg teleket – merthogy igen, Ausztráliában sincsen mindig perzselő forróság.

    • Ausztráliában élek. Itt az Ugg csizmák helyettesítik a papucsokat. Mivel a házakban sokszor nincs központi fűtés, ezért semmi sem véd a hidegtől, csak a melegen öltözés. Ezeket a cipőket az utcán viselni illetlenség, általában csak a “bogan”-ok (~trógerek) csinálják. ©  austral_i_ya / Instagram
   7. 7 Jobb, ha nem említed az elért eredményeidet az interjú során.

    dc46e65fa79b33013cf899a721
    © Pixabay

    Az ausztrálok nem szeretik azokat, akik dicsekednek. A jelenség még külön nevet is kapott – magas mák szindrómának hívják, amikor valaki szándékosan lekicsinyel másokat a saját sikereivel és eredményeivel.

    • Itt az interjún jobb, ha nem említed, hogy felsőfokú végzettséged van, főleg, ha esetleg képzettebb vagy, mint az interjút tartó személy vagy a bent lévő vezetők. ©  austral_i_ya / Instagram

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK