Az ausztrálok 12 mindennapi szokása, akik boldogan élnek, és nem törődnek azzal, hogy mások mit gondolnak róluk

  Ausztrália nem csak egyszerűen egy olyan hely, ahol mindig süt a nap, sok a strand és a helyiek rendszeresen szörföznek. Ennek az országnak számos más jellegzetessége is van. Olyan különleges állatok élnek itt például, mint a kacsacsőrű emlős, de még az égbolt és a csillagok is teljesen másképp néznek ki, mint ahogy azt a bolygó északi féltekén megszoktuk. Ez azonban még mindig nem minden.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál kíváncsiak voltunk rá, hogyan is élnek pontosan az Ausztrálok, akik a statisztikák szerint a 11. legboldogabb nemzet a bolygón.

  1 Öltözz melegen a házban is

  Ausztrál csizma
  ©  
  asobuno / Wikimedia Commons 
  ©  
  CC BY-SA 3.0 
  ©  
  Martin Adams / Wikimedia Commons 
  ©  
  CC BY 2.0

  Az ausztrál tél júniustól augusztusig tart, és a sztereotípiák ellenére korántsem olyan enyhe, mint azt sokan gondolják. Különösen az utóbbi időben gyakran előfordul, hogy télen itt is havazik, a hőmérséklet pedig rendkívül csípős tud lenni a téli hónapokban. Ez főleg az ausztrál házaknak rossz hír, amiket legtöbbször bármiféle komolyabb szigetelés és fűtésrendszer nélkül építenek, így a téli hónapokban az ausztrál házakban elengedhetetlen a meleg cipő és ruházat.

  2 Ne hagyj borravalót

  Borravaló

  A borravalókultúra nagyon távol áll Ausztráliától. Amikor egy vendég számlát kap egy étteremtől, itt nem kell attól félnie, hogy extra sorok lesznek majd rajta mindenféle szervízdíj címen. Itt senki nem fog grimaszolni rád, ha borravaló nélkül hagyod el az éttermet.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Sós élesztőpaszta fogyasztása

  Vegemite
  ©  
  Tristanb / Wikimedia Commons 
  ©  
  CC BY-SA 3.0

  Ausztráliában van egy nagyon sajátos nemzeti étel – a vegemite. Ez a sörgyártásból visszamaradó, magas élesztőtartalmú cefréből autolizissel készül, só, különféle vitaminok és zöldségek hozzáadásával. Nagyon sós, keserű utóízzel. Míg a világ többi részén inkább lekvárt vagy mogyoróvajat tesznek a kenyérre, addig Ausztráliában ezzel a különös élelmiszerrel dobják fel, ami a turisták számára nagyon furcsa lehet.

  4 Mindenhol mezítláb járnak

  Ausztrália mezítláb
  ©  
  ThruTheSnowBarefoot / Reddit

  A világon elterjedt norma, hogy cipőben sétálunk, de azért ez nem mindenhol van így. Az ausztrál városokban például sok mezítláb sétáló emberrel találkozhatunk, és nem csak a tengerparton. A városok utcáit ugyanis rendszeresen takarítják, ami miatt olyan tisztaság uralkodik, hogy nyugodtan bejárhatják az egészet mezítláb, akkor sem lesz semmi bajuk. A bevásárlóközpontokban és üzletekben is gyakran találkozhatunk mezítláb sétáló ausztrálokkal.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5 Nagyon gondosan ellenőrizd a cipőtalpadat, mielőtt ide utazol

  Ausztrál cipőtalp

  Mivel Ausztráliának rendkívül sajátos ökoszisztémája van, és számos olyan állat- és növényfaj található itt, ami kizárólag csak itt él az egész Földön, ezért a hatóságok érthető módon nagyon vigyáznak ezekre. Az országba történő belépéskor ezért a vámosok nagyon gondosan ellenőrzik még a poggyászban lévő cipőket is. Fontos, hogy tiszta legyen a talpuk, mindenféle sár és növényi magvak nélkül. A tiszta cipőket gond nélkül be lehet vinni az országba, de egy koszos talpú cipőt nem fognak beengedni.

  6 Út szélén hagyott bútorok

  Ausztrál bútorok

  Nem feltétlenül kell drága lakberendezési boltokban nézelődnöd, ha új bútort szeretnél az otthonodba Ausztráliában. Itt ugyanis, ha az embereknek egy jó állapotú bútor vagy háztartási készülék már nem kell, egyszerűen kiteszik azokat a ház elé, ahonnan bárki szabadon elviheti őket.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK