13 dolog a házban, ami a szakértők szerint szegénységet sugall, még akkor is, ha nem vagyunk azok

  Az otthonunk légköre nemcsak egyszerűen befolyásolja a hangulatunkat, de fel is fedi egyúttal a személyiségünket, valamint mesél a szokásainkról és az életmódunkról. Bizonyára Te is észrevetted már, hogy mennyi információt megtudhatunk valakiről pusztán abból, ha megvizsgáljuk a szobáját. Néhány holmi a tulajdonosa kreativitására vagy találékonyságára utal, és bizony olyanok is vannak, amik a szegénységről vagy éppen a trehányságról árulkodnak.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most összegyűjtöttük azokat a legtipikusabb dolgokat, amik a szakértők szerint szegénységet sugallnak még akkor is, ha a ház tulajdonosa egyébként nem az.

   1. 13 Szőnyeg, szőnyeg hátán.

    6d75c452a3960e3519d8b59437

    Nemcsak a szennyeződéseket és a poratkákat gyűjtik jól a házban található szőnyegek, de az adott helyiség esztétikáját is azonnal képesek porig rombolni. 20-30 évvel ezelőtt az emberek huzatfogóként és a csúnya padlók elrejtése végett használtak ilyen szőnyegeket a házban, tehát nem csoda, ha ma már sokkal inkább a szegénység jelének tekintik őket. Teljesen mindegy, hogy milyen modern és elegáns az otthonunk, egy tarka szőnyeghalom bármikor tönkre vágja ezt a hatást.

   2. 12 Ajtóföggyönyök.

    1490db52579bb8b6fb2f05253d

    Régen sokan gyűjtöttünk gyöngyöket, gemkapcsokat, cukorkapapírokat és egyéb dolgokat, hogy a szobánk elé felakasztva elhatároljuk velük a teret. Ma már az ilyen függönyöknek semmi létjogosultságuk és értelmük sincs, 2019-ben pedig egyenesen anti-trenddé váltak.

    Ha feltétlenül függönyökkel szeretnénk elválasztani a teret, akkor válasszunk egyszerű, textil függönyöket, de a hálószobát, a WC-t és a fürdőszobát mindig ajtóval illik elválasztani a ház többi részétől.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 11 Nyomtatott fotó, túl giccses képkeretben.

    e8084e543cb89aae6a9f72f9a0

    Mivel a falon lógó képek nem alapvető szükségletek, ezért nagyon sokat árul el az ember személyiségéről, ha ennek ellenére mégis ilyennel próbálja díszíteni az otthonát. Egy szép festmény azonban drága, ezt a legtöbben nem engedhetnénk meg magunknak, viszont nem az a megoldás rá, hogy akkor olcsó nyomtatott fényképeket akasztunk a falra, minél giccsesebb képkeretben.

    Ez nem fog hozzáadni az otthonunk szépségéhez, sőt, sokkal inkább csak elvesz belőle, az ilyen kombináció ugyanis mindig túl olcsónak tűnik.

   4. 10 Párnahuzat ugyanolyan anyagból, mint a kárpit vagy a függöny.

    9a0cd35fe1b9e0737d521393c4

    A kárpittal egyszínű díszpárnák mindig olcsó és unalmas hatást keltenek. Egykor persze nagy divatnak örvendtek, ma viszont már egyáltalán nem tanácsos ilyet csinálni.

    A lakberendezési áruházakban ma már gyönyörű és olcsó díszpárnákat találunk, érdemes inkább ezeket kombinálva kellemes kontrasztot teremteni az otthonunkban.

   5. 9 Selyem ágynemű.

    4c94db57faba7f858cd647d7c7

    A selyem magas ára miatt sokan olcsó poliészter hamisítványokat vásárolnak, melyek azon túl, hogy szörnyen néznek ki, a használatuk is kényelmetlen. Ennek ellenére még az igazi selyem sem feltétlenül a stílus és a gazdagság jele, sokkal inkább az ellenkezője. Érdemes tehát pamut vagy vászon ágyneműt választanunk helyette.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 8 Vállalhatatlan bútordarabok.

    Irodai szek

    A régimódi, kifakult kárpit, a karcolásokkal, lyukakkal vagy foltokkal teli bútorok azt a benyomást keltik, hogy a tulajdonosának nincs elég pénze új bútorokra. Senki sem kéri persze, hogy azonnal dobjuk ki a kanapét vagy egy konyhabútort, csak azét, mert elvesztette a varázsát vagy mert már nem divatos, viszont ma már számtalan olyan módszer létezik, amivel elegánsan újíthatjuk fel őket, ha rájuk szánunk egy kis szabadidőt.

   7. 7 Rosszul megválasztott csillár.

    13e35953fd9ab36c61574e3439

    A virágokból és túl díszes elemekből álló csillárok, valamint a többszínű LED világítás egyaránt olcsóbbá teszik a belső teret. Az egyszerű lámpák sokkal jobban néznek ki, mint szivárványszínekben villódzó lámpák, ahogy a szoba közepén magányosan lógó mennyezeti csillár is valószínűleg elég rosszul világítja be a szobát.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK