12 titkos dolog, amik végig az orrunk előtt voltak, de nem vettük őket észre

  Minden nap sok ismerős dolgot használunk, és meggyőződésünk, hogy minden részletüket ismerve helyesen használjuk őket, de ez nem mindig van így. Néha még a legtöbbet használt dolgoknak is van egy olyan rejtett részlete vagy funkciója, amit egyikünk sem ismert.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál részletesen tanulmányoztuk a jól megszokott tárgyak rejtett tulajdonságait, és most másoknak is szeretnénk ezeket megmutatni.

   1. 1 Záró mechanizmus a farmerek cipzárján

    0cd26b5bc39f0e435de8f5a387

    Bizonyára észrevehetted már, hogy egyes cipzárok könnyedén lecsúsznak, míg mások erőlködés hatására is csak alig. Ez nem véletlen: a szögletes fülű cipzárokban ugyanis olyan záró mechanizmus található, ami csak a cipzár fülét felemelve, arra erőt kifejtve old ki.

   2. 2 Zseblámpa az okostelefonokon

    99a4375a82a48df05ff3798844

    Emlékszel még a Lumos Maxima varázslatra Harry Potterből? Kiderült, hogy a Google hangsegéd segítségével hasonló varázstrükkre lehetünk képesek, csak egyszerűen ki kell mondani ezt az igét, és a zseblámpa felkapcsol. Ha le szeretnénk kapcsolni a zseblámpát, csak annyit kell mondanunk, hogy “Nox”. Ezen a linken elolvashatjátok, mi szükséges ehhez a trükkhöz.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Kis zsebek a kabátokon

    d860545c559aa2a54f8c6df171

    Valószínűleg észrevetted már, hogy néhány férfi zakónak két zsebe is van egymás fölött. Az egyik közelebb a combhoz, a másik pedig közvetlenül afölött. A felső kis zsebet “váltózsebnek” nevezik.

    Az ilyen zakók Angliában jelentek meg először, amikor a lovaskocsival történő közlekedés népszerűvé vált az urak között. A férfiak így a kis zsebekben tudták tárolni a jegyeket és a váltópénzt, amiket praktikus módon, a zakó kigombolása nélkül tudtak elérni.

   4. 4 Fedél az eldobható poharakon.

    e3af7d5978b65b0522309373de

    Azon túl, hogy megakadályozzák az italok kiömlését, a műanyag fedeleknek van egy kevésbé ismert funkciójuk is: poháralátétként is szolgálnak. Ez praktikus tud lenni, ha szívószál nélkül isszuk az italt, máskülönben a folyadék az asztalra csurogna.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 5 Alkoholos filc

    ed77d356449cb03a0384142c12

    Az alkoholos filcek valójában nem olyan időtállóak, mint amilyennek tűnnek, ezért ha véletlenül ilyen tollal írunk a táblára, akkor nem kell kétségbe esnünk: egyszerűen át kell írni a szöveget egy szövegkiemelő segítségével, a szövegkiemelőkben ugyanis egy olyan anyag található, mely feloldja az alkoholos filceket is, így ezután sokkal könnyebb lesz megtisztítani a táblát.

   6. 6 Só- és borsszóró

    32caf75156b8a8af7ab60ed8e5

    Előfordul, hogy a só vagy bors alig akar kijönni a tartályból, bárhogy is rázzuk őket. A közelmúltban az internetezők felfedeztek egy trükköt, amivel ilyen helyzetben is könnyen kinyerhető a tartalmuk: egyszerűen csak össze kell dörzsölni a tartók recés alját, így ha például a sószóró van alul, akkor a borsszóró alját a sószóró aljához dörzsölve intenzívebb sószórást idézhetünk elő.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK