12 pénztárcabarát ötlet, amivel a kerted úgy néz majd ki, mintha egy kerttervező tervezte volna

  Ha valaha is szemezgettél már a tájkertészekkel, vagy netán kértél ajánlatot komplett kertépítésre, akkor valószínűleg észrevetted már, hogy ezeket nem a hétköznapi emberek pénztárcájára tervezték.

  HIRDETÉS

  Nem feltétlenül kell azonban több százezer (millió?) forintot költeni arra, hogy szakemberek tervezzék meg álmaink kertét, hiszen egy kis kreativitással, és a megfelelő trükkök és módszerek ismeretével mi is különleges látványvilágot hozhatunk létre a kertben. A Liked.hu-nál ehhez hoztunk most nektek néhány jó tanácsot és inspirációt…😍

   1. 12 Készíts csinos házikót a slagnak!

    12 penztartcabarat otlet 1

    Ez a házilag is könnyen összebarkácsolható láda nem csak virágtartóként funkcionál, de egyben el is rejti az általában szanaszét heverő, a kertben éktelenkedő locsolótömlőt.

   2. 11 Hozz létre fókuszpontokat.

    12 penztartcabarat otlet 2

    Ezek azok az apró, de látványos területek a kertben, melyek csak úgy vonzzák magukra a figyelmet. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, egy díszfa köré épített szegély is rögtön képes magával ragadni a tekinteteket.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 10 Festékszóró segítségével jelöld ki a szegélyeket.

    12 penztartcabarat otlet 3

    Mielőtt fejest ugranánk a kertépítésbe, érdemes a virágágyás szegélyét könnyedén lemosható festékspray segítségével kijelölni, majd akkor elkezdeni tartós elemekből építeni, amikor már biztossá vált a virágágyás körvonala.

   4. 9 Nyugodtan használj örökzöldeket!

    12 penztartcabarat otlet 4

    A puszpánghoz hasonló örökzöldek egész évben színt visznek a kertbe, ráadásul remek szegélyek és sövények is egyben.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 8 Építs mini-falakat!

    12 penztartcabarat otlet 5

    Az alacsony falak nem csak kiemelik a szép területeket a kertben, de egyúttal meg is óvják a talajt az eróziótól, a virágágyásokat pedig segítenek vizuálisan is elkülöníteni a kert többi részétől.

   6. 7 Alakíts ki szigeteket a kertben!

    12 penztartcabarat otlet 6

    A fűben kialakított szigetek mindig remekül mutatnak. Ide kedvünkre válogathatunk növényeket, melyek akár eltérő színűek és magasságúak is lehetnek.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK