11 furcsa tény, amit nem tudtál Kim Dzsongunról

  A világ legfiatalabb diktátoráról vajmi keveset tudni – gyerekkorát valóságos titok övezte, a hivatalos önéletrajzában pedig akkora lódítások olvashatók, amiket az észak-koreai lakosokon kívül minden ember megmosolyog.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál megpróbáltunk azonban most néhány olyan érdekes adatot és meglepő tényt összegyűjteni a bölcs vezérről, amit az emberek többsége valószínűleg még sosem hallott korábban.

   1. 1 Senki sem tudja, mikor született.

    Talán 1982. január 8-án vagy július 5-én született, talán 1983-ban. De az is lehet, hogy 84-ben. Miért ilyen zavaros mindez? A pletykák szerint próbálják minél idősebbnek beállítani, ezért nem tisztázott a pontos születési dátuma.

   2. 2 A szemöldöke évről évre rövidebbé válik.

    Kim Dzsongun elmúlt években készült képeit időrendbeli sorba rakva egy nagyon érdekes jelenségre lehetünk figyelmesek: egyre rövidebb a szemöldöke.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Senki sem tud semmit a gyerekkoráról.

    Soha nem került nyilvánosságra egy kép vagy információ sem a fiatalságáról, egyedül ez a kép látott napvilágot róla, amit 2014-ben az ő tiszteletére mutattak be egy katonai esemény során. Ettől függetlenül persze semmi sem bizonyítja, hogy valóban ő látható-e a képen.

   4. 4 Az ország legnépszerűbb együttesének tagjait maga Kim Dzsongun válogatta.

    wikipédia

    Észak-Koreában is van popzene, ám nem egészen olyan, mint ahogy azt a világ többi országában megszokhattuk. Az egyik legnépszerűbb lányeggyüttes a Moranbong, melynek különlegessége, hogy a tagjait maga Kim Dzsongun válogatta.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 5 Így szólítják őt Észak-Koreában…

    • A ‘legfőbb vezető’ és ‘pártvezető’ nevet nyilván mondani sem kell, de íme néhány kevésbé ismert becenév…
    • ,,Új csillag”
    • ,,A ragyogó elvtárs”
    • ,,Géniusz a géniuszok között”
    • ,,A KNDK marsallja”
   6. 6 1998-tól 2000-ig egy svájci elit iskolában tanult, álnéven.

    news.com.au

    Kim egy nagyon rangos Bern közeli iskolában volt diák 98 és 200 között. Ez idő alatt az Észak-Koreai nagykövetség tagja is volt, ezért senki nem tudta róla, hogy mi az igazi neve. Nehéz megmondani, hogy tényleg ő volt-e vagy sem, viszont a képeket összehasonlítva sok hasonlóságot vélhetünk felfedezni. Azok, akik vele együtt tanultak, teljesen biztosak abban, hogy Kim Dzsongun volt a képen látható srác, és úgy emlékeznek rá vissza, mint egy vicces fiatal, akit jobban érdekelt a sport, mint a politika, és nem volt túl jó tanuló.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK