13 bizonyíték rá, hogy a törökországi élet annyira különbözik a miénktől, mint ég a földtől

  Valószínűleg sokan jártak már közülünk Törökország népszerű üdülőhelyein, de a legtöbben mégsem tudjuk, hogyan is működik ott az élet a turistahelyektől távol eső részeken. Törökország egy rendkívül egyedülálló ország, ahol az ősi hagyományok finoman keverednek a modern fejlődéssel.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál szeretjük megismerni a világ különböző részeinek kultúráját és egyediségét, mai cikkünkben pedig a törökországi élet 13 olyan jellegzetességét gyűjtöttük össze, ami roppant érdekesnek tűnt számunkra.

   1. 1 Nincs borotva

    Torokorszag borotva

    A török nők a gyantás szőrtelenítés híve. Már 15-20 évvel ezelőtt is ezzel a módszerrel távolították el a nemkívánatos szőrt a testükről, pedig akkor mi még nem sokat tudtunk a borotván kívüli szőrtelenítésről.

   2. 2 Tökéletes rend

    c99e4c5533bcaaa15ce110ae1c

    A török nők szeretik a tisztaságot, és mindig 200%-ra mennek. A padló tisztítása során igyekeznek felemelni és feltenni minden bútort illetve háztartási gépet, amit csak lehetséges, hogy alaposan megtisztítsák a ház minden sarkát. A helyi nők szobánként szoktak haladni a takarítással: először egyik helyiségben porszívóznak, mosnak fel és törlik le a port, majd ha azzal elkészültek, egy rongyot tesznek az ajtó alá, hogy jelezzék, az a szoba “tiltott terület”, és folytatják a takarítást a következő szobában.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Tisztaság mindenhol

    068f0f55a8bf96a900fa0e7d70

    A törökök huzatokat, terítőket és egyéb rongyokat használnak, hogy minél inkább fenntartsák a tisztaságot és a kényelmet az otthonukban. Nemcsak a bútorokat, de gyakran a háztartási gépeket is ilyenekkel fedik le.

   4. 4 Au pair

    40dfcc5a65a71ded84550a565c

    A legtöbb török családban van bejárónő, főleg ott, ahol a feleség is dolgozik. Törökországban ez nem annyira számít “luxusnak”, ezért általában még a középosztálybéli családok is megengedhetik maguknak.

   5. 5 Csak betét

    Torok tampon

    Törökországban nehéz tampont találni, mivel a legtöbb nő betétet vásárol. Míg a nyugati országokban a nők 70%-a részesíti inkább előnyben a tampont, addig sok török nő még soha életében nem használt ilyet.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 Ápolónő jelenlétében történő vizsgálás

    8dec8c5c02b8aa3f07afc110e3

    Törökországban sok férfi nőgyógyász dolgozik, de a betegeket szigorúan csak ápolónők jelenlétében fogadják. Ez azért van így, hogy megóvják a pácienseket a kellemetlen zavarodottságtól, az orvost pedig attól, hogy esetleg nem megfelelő viselkedéssel gyanúsítsák.

   7. 7 Rétegezett ruhák

    Torok reteges alvas

    Sok török szereti a rétegezett öltözködést, és ez a szokás a saját otthonukban is jelen van. Gyakran a fehérnemű és póló fölé még külön pizsamát és hálóinget húznak a lefekvéshez, míg a török nők gyakran le sem veszik a melltartójukat még alváshoz sem.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK