Több mint 20 fotó Dubajról, aminek a megtekintésekor nem tudod, hogy irigyeld vagy a fejed csóváld

  Az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb városa szinte minden ember számára a „luxus” és a „gazdagság” szavak szinonimájává vált. Bár rengeteg képet és videót láthatunk róla az interneten, ennek ellenére Dubaj bármikor képes sokkolni a személyes látogatóba érkező turistákat. Ebben a városban vannak olyan automaták, amikből aranyrudakat és aranyérméket lehet felvenni, a városban szétszórva pedig több százezer dolláros, elhagyatott szuperautókkal találkozhatunk.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, miért nem viszi el senki ezeket a méregdrága kocsikat, és egy tucat egyéb érdekes tényt is összegyűjtöttünk Dubaj életéről.

  1. 1 Dubajban sok az arany. Nagyon sok.


   Ez Egyesült Arab Emírségek legnagyobb városa ad otthont a világ legforgalmasabb aranypiacának, ezért Dubajt gyakran szokták "City if Gold" néven becézni. Némelyik ilyen üzlet több mint 40 éve működik. Egyébként a világ legnehezebb aranygyűrűjét is az Emirátusokban készítették, a súlya 64 kg volt.

  2. 2 Még az automatákból is aranyrudakat árulnak.


  3. 3 Sok felhőkarcoló félig üres.


   Az építkezési láz miatt az ingatlanpiac túltelített lett. A kínálat messze meghaladta a keresletet, és ennek ellenére a felhőkarcolókat továbbra is őrült ütemben építik, mivel a pár évtizede elindult építkezési hullámot viszonylag nehéz leállítani. Ennek ellenére azonban a házak csak egy részét értékesítik, és mivel ezeket gazdag emberek vásárolják, ezért még az eladott lakások is az év nagy részében üresen állnak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS

  4. 4 Egyébként olyan őrült tempóban zajlik Dubajban az építkezés, hogy egy időben a világ összes építési darujának 25%-a itt volt megtalálható.


  5. 5 Dubaj bevásárlóközpontja, a Dubai Mall olyan hatalmas, hogy taxik közlekednek benne.


   A Dubai Mall a világ legnagyobb bevásárlóközpontja. Teljes területe valamivel több, mint 502 ezer négyzetméter, 2011-ben és 2012-ben pedig a Dubai Mall volt a világ leglátogatottabb vásárlási és szabadidős központja.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS

  6. 6 Ebben a városban a pávák olyan gyakoriak, mint máshol a sirályok. Békés állatok, legtöbbször csendben járják az utakat.


  7. 7 A jelenlétükre a világon valószínűleg sehol máshol nem látható közlekedési táblák is felhívják a figyelmet.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

One comment