Így néznek ki napjainkban a néhány perc játékkal világhírnevet szerzett mellékszereplők

  Néha egy kis szerep is okozhat hatalmas sikereket. Egy jól megválasztott színész segítségével még a filmben csupán néhány percet szereplő mellékszereplő is okozhat olyan emlékezetes pillanatokat, mint a főszereplők. Innen pedig már csak egy ugrás, hogy örökre a szívébe zárja ezeket az emlékezetes arcokat a közönség.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál felidéztük az utóbbi évek legsokszínűbb és legemlékezetesebb mellékszereplőit, akiket néhány perc alatt egy életre megjegyeztek a tévé- és mozinézők.

  1. 1 Galambos hölgy a parkból, aki először megijesztette, majd összebarátkozott Kevinnel a Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban című filmben.

   2aaaf45f6b97dea78fcc05a1ad

   Brenda Fricker csak néhány percre tűnik fel a filmben, de így is sokan emlékszünk rá valószínűleg. A színésznő filmográfiája egyébként meglepően gazdag, sőt Oscar-díjat is kapott a Bal lábam című filmben nyújtott mellékszereplésért. A Reszkessetek betörők galambos hölgye egyébként a valóságban is egyedül él, igaz, nem galambokkal, hanem a kutyájával.

  2. 2 Jerry ‘Smith’ Jerrod, Samantha szeretője a Szex és New Yorkból.

   7e78725b608c4b2e63279e5709

   Jason Lewis színész játszotta a karaktert, aki a való életben igazi filantróp: az évek során számos jótékonysági szervezetet támogatott.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Janice, Chandler felejthetetlen barátnője a Jóbarátok című sorozatból.

   1398de5d3fa4278a10bb8f1c96

   A Jóbarátok Janice karakterét Maggie Wheeler játszotta, aki 19 epizódban szerepelt, minden évadban legalább egyben. A színésznő egyébként nemcsak színészkedéssel, hanem szinkronszínészkedéssel is foglalkozik, sok híres animációs filmhez adja a hangját.

  4. 4 Az utánozhatatlan Ruby Rhod az Ötödik elemből.

   0dae825e36bb7b606b46feea0c

   A Chris Tucker által alakított karakter annyira megdöbbentően zseniálisra sikeredett, hogy simán felhúzta magát a főszereplőkkel egy szintre. A film rajongói még talán ma is jobban emlékeznek rá és a jelmezeire vagy a frizuráira, mint magukra a főszereplőkre.

  5. 5 Stifler anyja, Amerikai pite.

   6fe5fb566f9934fca350e33b45

   Stifler édesanyját, Jennine-t az a Jennifer Coolidge alakította, aki aztán az idősebb női és férfi kapcsolatok valóságos szimbólumává vált.

   A valóságban a színésznő rendkívül állatbarát: nemcsak szereti az állatokat, de harcol is a jogaikért. Chui nevű kutyáját egyenesen Koreából hozta, és szó szerint a haláltól mentette meg őt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Mark Hanna, DiCaprio első főnöke a Wall Street farkasa című filmben.

   ff84bb588f877b53a1f30da546

   Mark Hanna karakterének egyszerű, kávézói monológ jutott, ám olyan egyszerű és őszinte volt, hogy valódi remekmű lett belőle. McConaughey mellkasütése és dúdolása egyébként teljes egészében a színész improvizálásának köszönhető: McConaughey így melegített ugyanis be a szerepére, amikor DiCaprio meglátta ezt, azonnal szólt neki, hogy ezt talán érdemes lenne a filmbe is beletenni. Végül belerakták, és a néhány másodperces jelenet hirtelen világhírűvé vált.

  7. 7 Öreg Rose, Titanic.

   be323b5fef8d3978fcc2feee33

   Gloria Stuart karrierje több mint 70 évig tartott. A színésznő nemcsak a mozikban, de a színházakban és a televízióban is dolgozott. Az idősebb Rose alakításáért Golden Globe és Oscar-díjra jelölték. Ő lett a legidősebb színésznő, aki megkapta az Amerikai Filmakadémia elismerését.

  8. A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK