Hülyének lenni nem olcsó: a világ 10 legdrágábban elárverezett kacatja

  Fizetnél valaha 167 millió forintot egy megrágott rágógumiért? 83 ezer forintot egy falat csokoládéért? Esetleg 17 millió forintot egy palack ásványvízért?

  HIRDETÉS

  Valószínűleg nem, ahogy egy normális ember sem, ám a cikkünkben szereplő vackok ennek ellenére mégis csillagászati árakon kerültek értékesítésre, és hogy ki vagy inkább miért fizetett értük ennyit…arra még csak ötletünk sincs. Mindenesetre megtették.

   1. 10 Hal – 200 millió forint

    forrás

    Egy arab üzletember 700 ezer dollárt, vagyis közel 200 millió forintot fizetett ezért a halért, aminek az oldalán az „Allah” szó olvasható arab nyelven.

   2. 9 Postai bélyeg – 650 millió forint

    forrás

    Ez a képen látható svéd bélyeg azért ilyen értékes, mert Svédországban egyébként kék színű bélyegzőket használnak, és ez az egy, ami sárga színű. Ezt a bélyeget egyébként 1855-ben adták ki, és akkor 7 svéd korona volt az ára. 2010-ben ezzel szemben egy bélyeggyűjtő 2,3 millió dollárt, vagyis több mint 650 millió forintot fizetett ezért a ritkaságért.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 8 Kiköpött rágógumi – 167 millió forint

    forrás

    Sir Alex Ferguson, a Manchester United edzőjének utolsó mérkőzésén rágott rágógumija 167 millió forintért kelt el egy online aukción. Az edző egyszerűen kiköpte azt a pálya szélére, majd egy szemfüles rajongó megtalálta, felvette, és bekeretezve meghirdette azt az interneten.

   4. 7 Csokoládé – 83 ezer forint

    forrás

    Ez az ecuadori To’ak névre hallgató csokoládé a világ legdrágább csokoládéja. Eredeti ecudori kakaóbabból készül, és alig 50 grammos súlya ellenére, mégis több mint 80 ezer forintba kerül darabja.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 6 Palack víz – 17 millió forint

    forrás

    Az Acqua Di Cristallo Tributo a Modigliani névre keresztelt 1,25 literes palackban árult víz a világ legdrágább vize. Kétféle változat létezik belőle: az egyiknek az üvege kristályból (bal) a másiknak az üvege aranyból (jobb) készül. A víznek a belsejében is arany található, ugyanis több milligramm aranyat oldanak fel az egyébként izlandi gleccserek, kristálytiszta francia és fidzsi-szigetei források vizéből készült szomjoltóban.

   6. 5 Double Fantasy album – 127 millió forint

    forrás

    John Lennon és Yoko Ono albumának létezik egy speciális, John Lennon által aláírt változata. Az 1980. december 8-án aláírt album néhány évvel ezelőtt 127 millió forintért talált gazdára egy aukción.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK