Ezeket a trükköket az iskolában tanították, és még mindig működnek

  Néhány iskolában tanult trükk olyan egyszerű és hasznos, hogy egész életünk során elkísérnek. Előfordul azonban, hogy az idő múlásával megfeledkezünk róluk, pedig napjainkban, a modern technika korában is rendkívül nagy hasznunkra lehetnek.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most felelevenítettük kicsit a gyerekkorunkban tanult trükköket, és elhoztunk 7 olyat, ami ma is bármikor a segítségünkre lehet.

   1. 7 Naplemente előtti idő meghatározása

    Naplemente elotti ido

    Tedd ki a kezed, és nyújtsd ki az ujjaid úgy, hogy a kisujjad a horizonttal egy szintben legyen. Most számold meg, hogy hány ujj található a horizont és a nap között. Mindegyik ujj egyenlő + 15 perc naplemente előtti idővel.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 6 Tudd meg, hogy melyik hónap hány napos

    Honapok napjai

    Szorítsd ökölbe a kezed, és kezdd el számolni a bütyköket. Minden bütyök és a közöttük található mélyedések is egy-egy hónapnak felel meg. Egyszerre csak egy öklödön számolj, a kisujjadtól indulj, és amikor eléred a mutatóujjadat, akkor azt számold kétszer, és indulj el visszafele. Ha a hónap bütyökre esik, akkor 31 napos, ha közé, akkor 30 vagy annál kevesebb.

   3. 5 Tudd meg gyorsan, hogy növő vagy fogyó Hold van.

    Holdfazisok

    Hogy megtudd, épp növő vagy fogyó Hold van az égen, csak egyszerűen figyeld, hogy milyen betűt formáz. Ha C betűt, akkor csökkenő Hold van, ha D betűt, akkor dagadó.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   4. 4 Hogyan ellenőrizd, hogy lemerült-e az elem.

    Elem meres

    Nagyon egyszerű megállapítani, hogy egy elem még használható-e vagy már lemerült. Egyszerűen emeld 1-2 centiméterrel az asztal fölé, majd engedd el. Az az elem, ami még használható, az állva marad, a lemerült elem pedig eldől.

    A 9-voltos elemnél a jó öreg nyelvhez érintős technikát is választhatjuk: ha a végeit megnyalva bizsergést és kellemetlen ízt érzünk a szánkban, akkor az elem még használható.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK