Az internetezők megosztották azokat a dolgokat, amiket sokan nem ismernek, vagy figyelmen kívül hagynak

  Bizonyára legalább egyszer Te is felháborodtál már az emberek logikátlan cselekedetei és gondolatai láttán. Gondolok itt azokra, mint például, akik nem használják az irányjelzőket a közlekedésben, vagy akik szentül állítják, hogy az influenza csak egy megfázás. A Reddit közösségi oldal felhasználói az egyik bejegyzésben ezért összegyűjtötték azokat az alapvető dolgokat, melyeket mindenkinek kellene ismernie, ám valamilyen oknál fogva mégis vannak olyanok, akik nem ismerik, vagy csak egyszerűen figyelmen kívül hagyják őket.

  HIRDETÉS

  Egyes felhasználók humorosabb irányba próbáltak elindulni, mások pedig rendkívül komolyan vették a témát. A Liked.hu-nál most mindkét táborból elhoztuk a legjobb és legnépszerűbb hozzászólásokat. Elképzelhető, hogy neked is lesz köztük valami újdonság, de az is lehet, hogy csak emlékeztetni fognak valamire, amit már úgy is tudsz. Így vagy úgy, ezek az információk nem lesznek haszontalanok.

  • Afrikában nincsenek tigrisek. Tanzániában szafariztam, és két útitársam arról beszélt, hogy mennyire várják már, hogy lássák a tigriseket. Mondtam, hogy nem lesznek tigrisek, mire olyan kétkedve és lenézően reagáltak, mintha csak viccelnék. Meg kellett kérdezniük a túravezetőt, hogy ez tényleg igaz-e.
  • Az antibiotikumok elpusztítják a baktériumokat, de a vírusok ellen hatástalanok.
  • Az alkoholban is van kalória. Amikor először mondtam a 20 éves barátomnak, hogy az általa olyannyira szeretett vodka is tele van kalóriával, megdöbben: „Mi?! Azt hittem, hogy mivel tiszta, mint a víz, nincs benne kalória.”
  • A narválok valódiak. Az emberek azt hiszik, hogy csak trollkodom velük, amikor valami mitikus egyszarvú bálnáról beszélek.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  • Az informatika területén dolgozom, és folyamatosan segítenem kell olyan embereknek, akik:
   – nem tudják, mi az a Windows kulcs;
   – nem tudják, hogy az Internet Explorer / Chrome / Firefox egy internetböngésző;
   – nem tudják, hogy a nevük jelszóként történő használata egy roppant kockázatos döntés.
  • Bárki szabadon előveheti a hitel- / bankkártyáját / készpénzét, mielőtt a pénztáros megkérdezné, hogy mivel akar fizetni. Ezzel időt takaríthatunk meg mindenki számára. Ne álljunk már ott meglepetten a pénztárnál, mint aki nem tudja, hogy ki kell fizetni a megvásárolt termékeket, könyörgöm.
  • Az emberek sokszor azt hiszik, hogy a vadon élő állatok közelébe szabad menni csak azért, hogy fényképezkedjünk. Ez azonban nem igaz, az állatoknak és nekünk is megvan a magunk élőhelye itt a Földön, és bizonyos távolságot kell tartanunk tőlük, ahogy ők is tartják azt tőlünk. Nem bíznak bennünk, és akár rossz vége is lehet egy ilyen meggondolatlan döntésnek.
  • A kaszinójátékokon az emberek leggyakrabban elvesztik a pénzüket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  kaszinó

  • Más bolygókat is láthatunk a Földről, szabad szemmel. Ja, és a Nap egyébként egy csillag.
  • Az egyik utcáról a másik utcára kanyarodva abban a sávban kell maradnunk, amiben megkezdtük a manővert.
  • Láttam egy epizódot az egyik tévéműsorban, amiben arra kérték az embereket, hogy mutassák meg, hol van a térképen Ausztrália, Afrika, stb. – és nem voltak rá képesek. Egyszerűen nem értem, hogy lehet, hogy vannak, akik nem tudják ezeket.
  • Billentyűparancsok: Ctrl + C és Ctrl + V.
  • A szolgálati kutyákat nem szabad simogatni. Korábban azt hittem, hogy ez nyilvánvaló, de nem. Ne simogasd őket, ne beszélgess velük, ne hívd oda őket magadhoz, ne ugass, fütyülj vagy tapsolj nekik. Röviden: ne tegyél semmit azért, hogy szándékosan eltereld a kutya figyelmét. Ha ezt megteszed, a gazdája megsérülhet vagy akár meg is halhat. Ezt komolyan mondom.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  • A pénzügyi alapismereteknek (költségvetés-tervezés, kamatszámítás, adó, megtakarítások, stb.) véleményem szerint az egyik fő tantárgynak kellene lennie az iskolában.
  • Az influenza nem csak egy nátha, ne keverd ilyen ostobán a fogalmakat. Sok ember még soha nem volt influenzás, és nem tapasztalta meg a tüneteit. A náthától eltérően az influenza szó szerint leüt a lábadról.
  • Nem kell durván viselkedni a kiszolgáló személyzettel és más munkavállalókkal szemben, ha nem vagy elégedett valamilyen termék vagy szolgáltatás árával. Nem az ő hibájuk.
  • Afrika nem ország, hanem kontinens.
  • A képernyővédő (animáció, ami megjelenik a képernyőn, ha sokáig nem használjuk) nemcsak a szépség kedvéért készült, hanem a képernyő beégésének megakadályozása végett.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK