Az internetezők megosztottak 9 trükköt, ami segít visszaállítani a ruhák eredeti fehérségét

  A ruháink fehérségének megőrzése nem könnyű feladat. Mindenféle folt, a néhány mosás után megjelenő sárgás vagy szürkés szín még a legkedvencebb ruháinkat is tönkreteheti, miközben minket egy életre eltántorít a fehér ruhák vásárlása iránti vágytól.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál meguntuk a fehér ruhákkal kapcsolatos problémákat, ezért összegyűjtöttünk néhány trükköt az internetről, melyek segítségével megőrizhetjük kedvenc ruhadarabjaink vakító fehérségét.

   1. 1 Mosogatószer, hidrogén-peroxid és szódabikarbóna

    Ruha tisztitas

    ,,Keverj össze hidrogn-peroxidot, folyékony gép mosogatószert és szódabikarbónát 4:2:1 arányban, majd vidd fel a keveréket egy ecsettel a fehéríteni kívánt területre” – tanácsolja a blog szerzője. Ha vissza akarod állítani a ruha eredeti fehérségét, akkor öntsd fel ezt az oldatot 2 liter vízzel, és hagyd benne ázni néhány órán át a ruhát, majd végezz rajta egy alapos mosást.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 2 Ammónia

    Parnatisztitas

    Ennek a blognak a szerzője bemutatta, hogyan segíthet az ammónia eltüntetni még a legmakacsabb foltokat, például vérfoltokat is a fehér ruhákról. Fontos, hogy húzzunk gumikesztyűt, és jól szellőző helyen végezzük a tisztítást Az anyag fehérítéséhez alaposan keverj össze 4 csepp ammóniát, 1 evőkanál hidrogén-peroxidot és 2 liter vizet. Hagy benne állni néhány órán át a ruhát, majd mosd ki a kedvenc mosogatószereddel.

   3. 3 Öngyújtógáz

    Ongyujto gaz

    Ha olajfolt jelent meg a ruhán, próbáld meg öngyújtó gázzal eltávolítani. Öntsd a folyadék egy részét a foltra, majd várd meg, míg elpárolog. Ismételd addig az eljárást, míg a folt teljesen el nem tűnik. Ezután mosd ki a ruhát, mint mindig.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   4. 4 Aszpirin

    Aszpitin

    Tegyél 3-4 aszpirint a mosógéped dobjába a ruhák mellé, ha szeretnéd, hogy eltűnjön a sárgás szín és visszaálljon az eredeti fehérség. Az izzadtság okozta sárgás foltok eltávolítására is jó: ehhez kevés vízzel aktiválni kell az aszpirint, majd ezt a keveréket néhány órán át a folton hagyni. Végül a szokásos módon ki kell mosni a ruhát.

   5. 5 Kenyér

    6737ac5f82be91fa3b2256774e

    Ha szeretnéd eltávolítani a rúzs- vagy alapozó okozta foltokat a ruhádról, fogj egy darab kenyeret, és gyúrd golyóvá. Ezután nyomd rá a foltokra anélkül, hogy elkennéd őket. Végül alaposan mosd át a ruhát.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK