- Ha alkoholos ételt készítünk, mindig ellenőrizzük, hogy teljesen elpárolgott-e, és csak utána adjunk hozzá további folyadékot. Ha ezt elmulasztjuk, akkor az étel íze kellemetlenül alkoholos lesz. © Pizzalovingking / reddit
- Ha sütünk valamit, például csirkemellet vagy húsgombócot, akkor mindig tegyük őket az óramutató járásával megegyező irányba – így mindig tudni fogjuk, mihez nyúljunk először. © Purrkinje / reddit
- A nagy húsdarabok esetén legjobb a durva só. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy mennyi sót adtunk az ételhez, akkor jobb, ha inkább csak kicsit sózzuk és maximum utólag adunk még hozzá. © Pizzalovingking / reddit
- Ha a hús, amit készítünk, az állat mozgó testrészéről, például lábáról származik, akkor jó ha tudjuk, hogy az ilyen húsnak hosszú főzési időre van szüksége. Ugyanakkor az ilyen húsok élénkebb ízűek is lesznek. © Pizzalovingking / reddit
- Ha fokhagymát használunk egy hosszú tárolásra szánt ételhez, például paradicsomszószhoz, akkor ne nyersen adjuk hozzá, hanem előtte kicsit süssük meg. A fokhagyma kémiai összetétele miatt ugyanis egy idő után egyre több cukrot választ ki magából, és az étel édessé válhat, de a sütéssel ezt megelőzhetjük. © Ismeretlen szerző / reddit
- A sütési idő és hőmérséklet fontosabb, mint azt sokan gondolnák. Nem szabad a saját belátásaink szerint sütni az ételeket úgy, ahogy szerintünk legjobb lesz majd a végeredmény. © Brew78_18 / reddit
- A tökéletes cupcake vagy torta készítéséhez használjunk ugyanolyan mennyiségű alapanyagot. Ha 3 tojásra van szükség, akkor mérjük meg őket és ugyanannyi egyéb összetevőt – liszt, vaj, cukor – keverjünk hozzá. Vagyis, ha a tojások súlya 200 g, akkor a torta minden összetevőjének annyinak kell lennie. © _River_Song_ / reddit
- Sose főzzünk magas hőmérsékleten csak azért, hogy az étel minél hamarabb elkészüljön. © SheriffComey / reddit
A bolygónk legrégibb „szakácskönyve” körülbelül 4000 éves, és egy agyagtáblára vésték még Mezopotámia területén. A tudósoknak nemrég sikerült megfejteniük, hogy a recept egy bárányféle elkészítését részletezi, mely a „Tuh’u” nevet kapta, és amelyet az alábbi recept alapján bárki elkészíthet magának. A modern szakácsok azonban minden bizonnyal ízletesebb fogásokat képesek készíteni, különösen, ha megfelelő trükköket is alkalmaznak sütés/főzés közben.
A Liked.hu-nál átolvastuk az amatőr szakácsok kedvenc konyhai trükkjeit és tanácsait, hogy összegyűjtsük nektek a most következőket, melyek a mindennapi konyhai életünk során is nagy hasznunkra válhatnak.
A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK