Az autószerelők megosztottak 10 dolgot, amit sosem szabad csinálni egy kocsival

  Az autók manapság számos biztonsági funkcióval, köztük olyan fedélzeti computerrel rendelkeznek, ami minden helyzetben zavartalan közlekedést biztosít, esetenként még akkor is, ha a járművezető mondjuk figyelmetlen, és elhagyja a sávot vagy úgy közeledik az előtte álló járműhöz, hogy nem fékez időben. Ennek ellenére azért még mindig vannak olyan, legtöbbször figyelmetlenségből vagy tudatlanságból fakadó mozdulatok, melyek komolyan károsíthatják a gépjármű állapotát.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most összegyűjtöttünk néhány dolgot a tapasztalatlanabb sofőrök számára, amit soha nem szabad csinálni egy autóval.

   1. 10 Haladás közben ne nyomd meg a “motor leállítása” gombot.

    2f2d1158739aed37c9e1468845

    Bár a kísérletek alapján, a modern biztonsági funkcióknak köszönhetően semmi nem fog történni még akkor sem, ha nagy sebességnél tesszük ezt, a biztonság kedvéért azért illik elkerülni.

   2. 9 Ne tedd hátramenetbe a kocsit gurulás közben.

    3f07ab52aaa66bf247a1e095a0

    Egy másik dolog, amit mindenkinek feltétlenül tudnia kell, hogy sosem szabad hátramenetbe tenni egy sebességváltót, csak akkor, ha a gépjármű egyhelyben áll. Bár az automata váltók esetében ezt számítógépes rendszer is figyeli, és ha meg is próbáljuk, valószínűleg figyelmen kívül hagyja a parancsot, ettől függetlenül azonban nem érdemes kísérletezni vele, és mindig csak álló helyzetben szabad hátramenetbe kapcsolni.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 8 Ne tedd P-be (parkolás) a váltót haladás közben.

    55b7855a03afec85a98e959593

    Az előző pontban leírtak az automata váltós kocsikban található P-re is igaz. Bár az számítógépes rendszerek valószínűleg ezt is felülírják, ha valamilyen hiba miatt mégsem teszik, akkor komolyan károsíthatjuk az autót, ha megpróbáljuk haladás közben parkolásba tenni.

   4. 7 Ne tegyél túl sok kulcsot a slusszkulcsra.

    b760de5f769c2fe96b78e968ce

    A sok és nehéz kulcscsomó nem túl jó ötlet, a kulcsok súlya ugyanis idővel károsíthatják a gyújtáskapcsolót. A slusszkulcsot mindig tartsuk külön az ilyen hatalmas kulcscsomóktól.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 6 Rendszeresen cseréld az olajat.

    47afdd5b05ac3f5a8b15c368fb

    Nagyon fontos, hogy mindig kövessük a gyártók utasításait az olajcserével kapcsolatban. Bár nem minden autó hívja fel a sofőr figyelmét az olajcsere időszerűségére, ettől azt még kell és muszáj is megtenni, különösen az új autók esetében, amikor is a motorok gyakran alacsony viszkozitású olajjal kerülnek le a gyártószalagról, és körülbelül 1000 kilométerenként kell bennünk olajat cserélni.

   6. 5 Ne önts túl sok olajat a motorba.

    4d1444541c854a3ce5f6f3dd81

    Minden motorhoz tartozik egy nívópálca, aminek van egy minimum és maximum határa. Mindig úgy állítsuk be, hogy az olajszint a kettő között legyen, ellenkező esetben katasztrofális meghibásodást okozhatunk, nemcsak akkor, ha kevés az olaj, de akkor is, ha túl sok van benne.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

2 comments