A tudomány szerint ennek a nőnek a teste áll legközelebb a tökéletességhez

  Ideje elfelejteni a szupermodellek rémisztően karcsú alakját, és megismerkedni helyette Kelly Brook testalkatával. A korlátozott szépségideálok kora ugyanis véget ért, és beköszöntött a test pozitív korszak. Kelly pedig bebizonyítja, hogy a gömbölyű formák nemcsak gyönyörűek, hanem egyenesen káprázatosak is tudnak lenni.

  HIRDETÉS

  A nő története remek emlékeztető mindannyiunknak arra, hogy ma már a szépség minden formában és méretben képes alakot ölteni.

  Az „ideális” női test folyamatosan változik

  Tökéletes női test 012
  ©  
  iamkb/Instagram

  Marilyn Monroe időtlen csábításától egészen a sovány testalkatig, amelyet olyan modellek népszerűsítettek, mint például Kate Moss, a szépségideálok folyamatosan változnak. A tökéletes testalkat fogalma folyamatosan újradefiniálódnak. Elizabeth Taylortól Kim Kardashianig az ideális női testet régóta homokóra alakúnak tartották, 90-60-90 cm körüli arányokkal.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Tanulmányok kimutatták, hogy Kelly tudományos szemmel nézve tökéletes

  Tökéletes női test 011
  ©  
  iamkb / Instagram

  Az új tanulmányok azonban megkérdőjelezték, hogy a hagyományos homokóra figura lenne a legtökéletesebb. A Newcastle Egyetem megállapította, hogy az ideális nőnek kerekebb a teste és teltebb az alakja. Úgy találták, hogy a tökéletes test BMI-je (testtömegindex) 18,85, mellbősége 93 cm, derékbősége 61 cm, csípője pedig 87 cm. Egy másik tanulmány kimutatta, hogy a csípő-derék arány fontos, az ideális érték 0,65 és 0,75 között van.

  Kelly Brook brit színésznő és modell élő példája ezeknek az arányoknak a 18,5-ös BMI-jével és egyéb paramétereivel. Csípő-derék aránya is az ideális tartományban van, ami azt jelenti, hogy a teste, amit a mai társadalom talán enyhén gömbölydednek mondana, valójában tökéletes méretű és alakú.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Napjaink legtökéletesebb teste

  Tökéletes női test 010
  ©  
  iamkb/Instagram

  A tökéletes női alak megtalálása egy folyamatos kihívás. A „tökéletesnek” mondott test elképzelését valójában tudományos kutatások, társadalmi hatások, az éppen aktuális divatirányzatok, valamint az ideális testalkatról alkotott kulturális elképzelések alakítják. Nyilvánvaló, hogy a szépség definíciója szubjektív és összetett, mely a testformák és -méretek egész sorát foglalja magába.

  Ez az új felmérés, mely szerint az enyhén gömbölyűbb alak tökéletesebb lehet a többinél, rámutat a sokféleség elfogadása iránti fontosságára, és felhívja a figyelmet arra, hogy a szépséget nem lehet egyhangú módon definiálni. Minden testnek megvan a maga szépsége és története, melyet érdemes figyelembe venni és kiemelni, függetlenül annak méretétől és arányaitól.

  Ki kell emelnünk természetesen Ashley Graham lenyűgöző munkáját, aki plus size modellként forradalmasította a divatipart. Tudtad, hogy 2023-ban őt választották a legszebb nőnek, és olyan sztárokat utasított maga mögé, mint Margot Robbie vagy Emily Ratajkowski?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK