A római Colosseum története során először nyílik meg a nyilvánosság előtt az épület föld alatti része

  Ha eddig hiányzott az ösztönzés, hogy Rómába látogass, akkor íme: 2000 év után először nyílik meg a colosseum föld alatti része a nagy nyilvánosság előtt.

  A római Colosseum földalatti szintjein, az úgynevezett “hypogea”-n tartották az arénában harcoló gladiátorokat és állatokat. Eredetileg gyertyafénnyel világították meg ezeket a területeket, de a felújításoknak hála a turisták ma már napfénynél is könnyedén bejárhatják ezeket a területeket.

  A Colosseum földalatti részének helyreállítása 10 évig tarott, és nem volt zökkenőmentes. Az előzetes terveket az olasz Tod divatmárka vezérigazgatója, Diego Della Valle és a római Régészeti Örökség Minisztériuma fogalmazta meg még 2011-ben.

  https3A2F2Fwww.unilad.co .uk2Fwp content2Fuploads2F20212F062FPA 60568888

  A Tod egy nélkülözhetetlen, 25 millió eurós összeggel járult hozzá a projekthez, aminek három kulcsfontosságú fázisa volt. Először meg kellett tisztítani a szerkezet homlokzatát, mielőtt még a szakértők egyáltalán a föld alá jutottak volna. A régészek, az építészek és a mérnökök ezután térképezhették fel a föld alatti részeket.

  Végül kotrógépek segítségével hosszú időn keresztül tisztították, mosták és távolították el a vastag szennyeződéseket és mikroorganizmusokat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Alfonsina Russo, a Colosseum Régészeti Park igazgatója ezt nyilatkozta a CNN-nek a restaurálás jelentőségéről:

  Ez a helyreállítás nélkülözhetetlenül fontos a régészeti kutatások szempontjából, hiszen lehetővé teszi számunkra a történelem rekonstruálását. Ez volt a környéken (Colosseum helyszíne) valaha zajló legnagyobb felújítás, ahol minden előkészítés és munka, beleértve a felhasznált technikát – liftek, teherfelvonók – végletekig kigondolt, aprólékos munkát igényeltek.

  A munka nem állt le, épp ellenkezőleg: további munkákat terveznek a Colosseummal. A múlt hónapban például az olasz kulturális minisztérium bejelentette, hogy egy fából készült arénát terveznek építeni, ami lefedi majd a hypogeát, valósághű képet adva arról, hogy milyen is volt ez a szerkezet az ókorban. Ez az új terület rendezvényeknek is otthont adhat majd, de az ilyen események vélhetően jóval kevésbé lesznek véresek, mint a múltban.

  Tod's for Colosseum – The restoration of the hypogea

  Archaeologists, restorers, architects, engineers, surveyors and construction workers: more than 80 people were involved in the restoration of the hypogea of the Colosseum. 781 days after the opening of the construction site and more than 55,700 hours of work later, an area of 15,000 square meters has been successfully restored to its original beauty.Discover more at rebrand.ly/dq3ldkr#TodsforColosseum #Colosseum museitaliani #museitaliani #MIC Ministero della cultura

  Posted by Tod's on Friday, June 25, 2021

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK