A németek életének 7 vonása, ami láttán csak annyit mondunk: “mi is meg tudnánk szokni ezeket”

  A legtöbb országban a hagyományos törvények mellett vannak olyan kimondatlan szabályok, melyek nagy meglepetésként tudják érni a külföldről érkezett embereket. Ez alól természetesen Németország sem kivétel. Az itteni életnek vannak olyan sajátosságai, melyek bár a helyiek számára teljesen rutinszerűnek tűnnek, a turistáknak és külföldieknek bizony időbe telik megszokni.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál rengeteg blogot és német törvényt átolvastunk, hogy cikkbe foglalhassuk azokat az érdekességeket, amik a legnagyobb meglepetést tudják okozni, amikor valaki látogatást tesz az Oktoberfest országában.

   1. 7 Nem szokás mezítláb lenni otthon.

    Nemetorszag papucs

    A külső hőmérséklettől függetlenül a németek mindig hordanak valamit a lábukon a ház körül. Ezek lehetnek papucsok, sportcipők vagy egyéb lábbelik, például bakancsok, melyekben a ház körül dolgoznak. Ennek oka rendkívül egyszerű: a német házakban ugyanis mindig nagyon hideg a padló, az emberek pedig könnyen megbetegednének, ha nem vigyáznak. Sose utasítsd el a papucsot, amikor egy német házba belépve felajánlják neked.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    Ez a cipőviselési kényszer olyan helyzetekre is kiterjed, amikor a lábak nem is érnek a talajhoz. Fiatal szülők mesélték például, hogy hallották, ahogy a babakocsiban mezítláb tolt gyermekük láttán az egyik járókelő meglepődött: ,,Mi? Cipő nélkül?” – pedig a külső hőmérséklet bőven 30°C felett volt.

   2. 6 Megtagadják a gyermek anyakönyveztetését, ha a szülők furcsa nevet találnak ki neki.

    Nevvalasztas nemetorszag

    A gyermekek születésekor a szülők egy kérelmet nyújtanak be a Standesamt regisztrációs irodához az általuk választott névvel. Ha a szülők által választott név furcsán hangzik önmagában vagy a vezetéknévvel együtt, akkor a kérelmet gyakran elutasítják. Mivel az újbóli kérelem benyújtása már meglepően költséges, ezért a németek igyekeznek inkább hagyományos, egyszerű neveket adni a gyermekeiknek.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 5 A németek nem moshatnak otthon autót.

    Nemet automosas

    Németország legtöbb régiójában tilos az autót nem erre kijelölt helyen mosni. Ez azért van, mivel így próbálják elkerülni azt, hogy a piszkos víz a talajba kerülve negatív módon befolyásolja a természetet. Éppen ezért azonban rendkívül népszerűek például az önkiszolgáló autómosók az országban, ahol a sofőrök gyorsan és olcsón moshatják le a kocsijukat, az ehhez használt víz pedig nem jut be a talajba: összegyűjtik, leszűrik, sőt újra is hasznosítják.

   4. 4 A zöldségszezon kezdetével megőrülnek az emberek.

    Zoldsegszezon nemetorszagban

    Az ősz beköszöntével a németek piacokra vonulnak a zöldségekkel, és minden létező ételhez hozzáadják őket. Még külön fesztiválokat is tartanak bizonyos zöldségek számára. A Grünkohlessen például egy téli rendezvény, amikor az emberek játékokkal, sétákkal, közös étkezésekkel és tánccal ütik el az időt.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK