A légiutas-kísérők 9 olyan dologról beszéltek, amiket soha nem szabad viselni egy repülőn

  A repülős utazásunk előtt felvett ruháink nagymértékben befolyásolják, hogy mennyire lesz zökkenőmentes a reptéren történő közlekedésünk és maga a repülés. Egy rosszul megválasztott ruha miatt lehet, hogy teljesen le kell majd vetkőznünk a biztonsági kapunál, míg egy túl lenge öltözékben könnyen lehet, hogy megfagyunk a repülőn, aminek a hőmérsékletét egyébként direkt alacsonyan tartják, hogy ne ájuljanak el az utasok.

  HIRDETÉS

  Így vagy úgy, de nagyon fontos, hogy mi van rajtunk, ezért a légiutas-kísérők tippjei és ajánlásai alapján elhoztunk egy listát azokról a dolgokról, amiket nem ajánlott hordani a repülőn, ha fontos, hogy kényelmes legyen az utazás.

   1. 9 Feszes ruházat

    c9902c52c5a47d7996e6c810db

    A vékony farmer nagyon szép, de repülés közben kényelmetlen lehet. Olyan ruházatot kell viselni, ami nem akadályozza a vérkeringést. A hosszabb repülések ráadásul mélyvénás trombózist okozhatnak, a feszes ruházat pedig csak súlyosbítja ezt az állapotot.

    Repülés közben egyébként az emberi test gyakran megduzzad, ezért a divatos, túlságosan szorosan illeszkedő ruhák nagyon sok kellemetlenséget okozhatnak.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   2. 8 Kontaktlencsék

    41b5a3557cb62b4475a17d509b

    A repülőgép fedélzetén lévő levegő különbözik a földön lévőtől. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy nagy magasságban a páratartalom csökken, ezért a száraz levegő irritálhatja a szemet, különösen a kontaktlencsét viselőkén. A gyengén látó utasoknak ezért azt ajánlják a légiutas-kísérők, hogy viseljenek inkább szemüveget a repülés közben.

   3. 7 Gyúlékony anyagokból készült ruházat

    6ed00a592abd6dcbe7a235764c

    Bár a repülés közben bekövetkező balesetek rendkívül ritkák, mégis jobb felkészülni rájuk. Egyes finom anyagok, mint például a pamut és a vászon extrém gyúlékonyak, és hasonló okból nem javasolják egyébként a rojtos ruhák viselését. A stewardessek szerint a vastag szövetből készült ruházat a legbiztonságosabb repülés közben.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   4. 6 Magas sarkú cipő

    8b5ca4526baa603dd5a1504033

    A repülőterek legtöbbször hatalmasok, és nagyon sokat kell sétálni egyik helyről a másikra, nem beszélve arról, hogy gyakran futva kell megtennünk azt a távot.

    A magas sarkú cipő kétségkívül az egyik legrosszabb választás tehát a repülős utazásokhoz, ráadásul legtöbbször kemény anyagokból készülnek, ezért szűkek lehetnek és összenyomhatják a lábunkat repülés közben.

   5. 5 Túl lenge öltözet

    eadadd5540a3bb53adce72ebc3

    Mint arra már a bevezetőben kitértünk, repülés közben az utasteret hűvösen tartják, hogy az utasok ne ájuljanak el. Épp ezért, ha fázósak vagyunk, érdemes több réteg ruhát magunkra venni, hogy elviseljük ezt a hőmérsékletet.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK