A kínai lakások 8 jellemzője, ami csak egy kérdést vet fel: “Ez hogyan lehetséges egyáltalán?”

  Kína mindig is nagyon távoli és szokatlan ország volt az átlagos európai emberek számára. Itt szó szerint minden nap valami furcsa dologgal találkozhatunk, nemcsak az utcán, de még az emberek lakásaiban. Az átlagos otthonok fürdőszobai higiéniája szinte már a kórházakhoz hasonlít, a kínaiak pedig nyaraláskor is magukkal viszik a kedvenc konyhai eszközeiket.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most felkutattuk kicsit ezt a nagyon különleges országot, hogy megtudjuk, mik azok a dolgok, amik leginkább meglepetést tudnak okozni egy turistának az ott élő emberek otthonaiban.

   1. 8 Az általunk ismert zuhany és fürdő nem létezik.

    Kinai furdoszoba

    A fürdőkádban ázás szerelmeseit itt kellemetlen meglepetés érheti: fürdőkádakkal kizárólag a luxusszállodák lakosztályaiban találkozhatunk. A hétköznapi lakások pusztán egy meglehetősen puritán zuhannyal vannak felszerelve, az sem ritka, hogy közvetlenül a WC fölött kell mosakodni.

   2. 7 Itt nem fognak tudni baráti összejöveteleket rendezni a konyhában.

    Kinai konyha

    Idehaza előszeretettel vacsorázunk vagy reggelizünk a konyhában, alkalmanként pedig még a vendégeket is itt fogadjuk. Kínában ugyanez nem működik, ott ugyanis a konyha kizárólag egyetlen funkciót lát el: főznek benne. Az ottani konyhák általában nagyon kicsik, ezért nincs hely benne ebédlőasztalnak sem, rendszerint a lakás egy más pontján fogyasztják el az elkészített ételt.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 6 Az egész lakásban csempe van a padlón.

    Kinai csempe haz

    Míg nálunk a csempézett padló inkább csak a fürdőszobában és a konyhában népszerű, addig Kínában a házak minden egyes szobájában ilyet használnak. Ez persze kellemetlenül hideg tud lenni, ezért mindig papucsban, vagy legalább zokniban sétálnak a házban.

   4. 5 Az asztalokat és a bútorokat mindig leterítik valamivel.

    Kinai asztalboritas

    Az idősek még idehaza is szeretik különféle terítőkkel borítani a tévékészülékeket vagy a bútorokat, ez a hagyomány pedig Kínát sem kerülte el, a legtöbb helyen pedig még mindig tart. Itt különféle terítőket raknak a mosógépekre, a fűtőtestekre, ami ennek megfelelően minden áruházban és online áruházban megtalálható náluk.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK