A japán lakások 12 különlegessége, ami európai fejjel nézve teljesen érthetetlen

  Japán egyike azoknak a különleges országoknak, melyek kultúrája gyökeresen eltér a világ többi részén megszokottól. A japán emberek például nem a fürdőkádban mosakodnak, speciális eszköz segítségével rögzítik a szekrényeiket a mennyezethez, és bármilyen meglepő is, ők nem vízforraló segítségével melegítik a vizet.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál úgy döntöttük, hogy összegyűjtjük a japán házak és lakások legfurcsább jellemzőit, melyek rendszerint csodálattal vagy nagy meglepetéssel töltik el a külföldieket.

   1. 12 Japánban sokan nem ágyban alszanak, hanem matracon.

    Japanban alvas

    Sok japán úgynevezett futonon – vastag pamut matracon alszik. Estére a futont közvetlenül a padlóra terítik, majd reggel felszedik és szekrénybe teszik. Ezzel sok helyet tudnak megtakarítani a szobában. A legtöbb japán apartman nagyon kompakt, és egyszerűen nincs hova tenni benne egy nagy ágyat vagy kanapét. Néhány szállodában is egyébként futonokat használnak ágy helyett.

   2. 11 Vannak, akik egy speciális párnával alszanak, aminek a neve bambuszfeleség.

    Bambuszfeleseg

    Az ember méretű üreges bambuszdarabok nagyon népszerűek lettek a kelet-ázsiaiak körében. A hétköznapi nyelvben csak bambuszfeleséggént emlegetett párnákat jóval kényelmesebb átölelni éjszaka, mint a sima pamut párnákat, mivel ezekben az országokban nagyon meleg és párás az éghajlat. A bambuszfeleségek mellett a dakimakura párnák is nagyon népszerűek.

    A dakimakura szintén egy ember méretű párna, azzal a különbséggel, hogy ez egy anime karaktert ábrázol. Általában valamilyen átmeneti szerepet tölt be a gyermekek és a serdülők életében, akik a plüssjátékokról már leszoktak, de még nem állnak készen az önállóságra.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 10 A japánoknak nincs előszobájuk, de van helyette genkanjuk.

    Japan genkan

    A genkan a bejárati ajtó közvetlen közelében található terület, ahol a japánok leveszik a cipőjüket, és ott hagyják. A genkant egy vastag küszöb vagy lépcső választja el a folyosótól vagy a főszobától, ezért a por és a szennyeződés nem tud bejutni a házba.

   4. 9 Japánban az omletteket speciális, téglalap alakú serpenyőkben készítik.

    Japan Makikinabe

    A hengerelt omlett nagyon népszerű étel japánban. Ennek titka, hogy nem kerek serpenyőben, hanem egy speciális téglalap alakúban készítik, majd szépen egymásra hajtogatják az újabb és újabb rétegeket. Az ilyen serpenyőket makikinabének hívják.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 8 Sok konyhában vannak titkos rekeszek.

    Japan konyhak titkos rekesz

    Sok japán konyhában van titkos, padlóba épített rekesz vagy hűtő, ahol általában az élelmiszereket, palackokat vagy edényeket tárolják.

   6. 7 A mosógépek itt nemcsak mosnak, de szárítanak is.

    Japan mosogep es szarito

    Japánban népszerűek a beépített szárítóval ellátott mosógépek, ám a külföldiek sokszor panaszkodnak rájuk, mivel más kombinált háztartási eszközökhöz hasonlóan, ezeknek is elég gyér a hatásfokuk – a ruhák általában szárítás után is nedvesek maradnak. A másik kellemetlen problémát a beépített fürdőszobai hajszárítók szokták jelenteni, melyek szintén jóval gyengébb hatásfokkal működnek, mint a boltban kapható társaik.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK