A hollywoodi filmek 17 kliséje, ami a való életben igazából egyáltalán nem működik

  A filmipar olyan szinten beépült az életünkbe, hogy gyakran szeretnénk olyan életet élni, mint kedvenc filmes hőseink vagy hősnőink. Hiába próbálkozunk azonban, a mindennapi életünk valószínűleg nem fog olyanná válni, mint a képernyőn, és nem a mi hibánkból fakadóan. A filmekben látható helyzeteknek ugyanis legtöbb esetben nem sok közük van a valósághoz.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most megpróbáltuk összegyűjteni azokat a filmes kliséket, amik gyakran megtörténnek a filmekbe, de a valóságban ezzel szemben szinte soha.

   1. 1 Piszkos mancsok a kanapén

    13281b508b91f04231dc276e83
    © Show Dogs / Riverstone Pictures

    A filmekben az örömteli séta után, amikor a gazdi és a kutya belép a házba, a kutya azonnal felugrik a kanapéra. Ahelyett, hogy a főhős egy ronggyal a kezében kergetné a kutyát, hogy megtörölje a lábait a házban, inkább boldogan leül mellé és bekapcsolja a tévét.

   2. 2 Hatodik érzék az állatoknál

    d26f5e53e5a3a9df6340c724d5
    © Catwoman / Warner Bros Pictures

    A filmes kutyák látszólag speciálisan arra vannak nevelve, hogy megugassák a gazembereket és csóválják a farkukat a jófiúk előtt, míg a macskák fújtatnak és felborzolják a szőrüket mindenen, aminek köze van a másvilághoz. A valóságban ilyen nem létezik, és a kutyák ugyanúgy örülnek mindenkinek, míg a macskákat általában hidegen hagyják az emberek.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Megkérdőjelezhető kávé az ágyban

    4a13fb5684b0e0fc66607c9bb1
    © The Queen’s Gambit / Netflix

    Ez egy nagyon kedvelt és szép, ám nem túl praktikus gesztus a filmekben. Nem sokan vagyunk valószínűleg, akik ébredés után azonnal arra vágynak, hogy a takaró alatt kávét szürcsöljünk, ehelyett inkább vécére megyünk vagy készülődni, és közben fogyasztjuk el a kedvenc napindító italunkat.

   4. 4 Boltok, ahol minden kapható

    a6335c57d8aac24766647960e1
    © Going in Style / Warner Bros Pictures

    A filmekben látszólag a sarki kisboltban is kapható minden a fűnyírótól a csemperagasztóig. A valóságban az ilyen dolgokhoz kizárólag a hatalmas szupermarketekben bolyongva juthatunk hozzá, és még akkor sincs rá garancia, hogy megtaláljuk a megfelelő terméket. A filmekben ennek ellenére valahogy mindig minden ott terem a hősöknek varázsütésre.

   5. 5 Sor a boltban? Az meg micsoda?

    15c6db5ea3ac8776dde6b8efa5
    © Home Alone / 20th Century Fox Film Corporation

    A filmek hősei hihetetlenül szerencsések: soha nem kel sorban állniuk. Vagy ők az elsők a pénztárnál vagy ők az egyetlenek. A pénztárosok ráadásul mindig fürgék és sosem hibáznak. Láttál már olyat egy filmben, hogy a pénztáros nem tudja lehúzni a vonalkódot? Persze, hogy nem.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 A zaj, ami senkit sem zavar

    f3e3b95a2ba27ef73f1f0a62d2
    © Gloria Bell / Stage 6 Films

    Teljesen mindegy, hogy egy zajos bárban, egy fesztiválon, vagy egy szórakozóhely táncparkettjának közepén állnak, a hősök mindig mindent úgy hallanak, mintha nem szólna közben körülöttük fülsüketítő zene. A való életben ilyenkor maximum akkor hallanánk másokat, ha közvetlenül a fülünkbe ordítják, amit akadnak, de lehet, hogy még akkor sem.

   7. 7 Koránkelő madarak

    © Big Little Lies / HBO© Artem Podrez / Pexels

    Szeretnénk megkérdezni a filmek szereplőit: hogyan van időtök reggel felébredni, elmenni futni, zuhanyozni, reggelizni és beszélgetni a családdal, mielőtt munkába indultok? Reggelente általában csak pár korty kávéra van időnk, a reggelit pedig legtöbbször már utazás közben vagy a munkahelyünkön fogyasztjuk.

   8. 8 Elképesztő pontosság

    b73ab052c2abfc2c9caa705fc3
    © 13 Reasons Why / Anonymous Content

    Minden alkalommal, amikor a szereplők a filmekben lejátszanak egy videót vagy hangfelvételt, mindig másodperc pontossággal ott állítják le, és ott indítják el a felvételt, ahol kell.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   9. 9 “Kis” emberek, modellparaméterekkel

    089e7a5e9b80891da9ee15db8b
    © The Company Men / The Weinstein Company

    A filmesek szeretik a hétköznapi emberek problémáit átültetni a filmek világába. Ez néha működik, de valljuk be, nem sok abszurdabb jelenet van annál, mint amikor például a jóképű főszereplő adoniszt kirúgják a jelentéktelen állásából, majd teljesen összeomlik, miközben olyan arca és testalkata van, hogy bármelyik modellügynökség az anyját is eladná érte.

   10. 10 Hirtelen fordulat

    9e133f56a2bb333d9074689deb
    © Suits / Universal Cable Productions

    Szó mi szó, nem szívesen lennénk filmes ügyvédek. A mozifilmek tanulságai alapján ugyanis minden tárgyaláson van egy drámai pillanat, amikor a másik fél hirtelen olyan bizonyítékokkal vagy tanúkkal áll elő, akikről korábban senki, még maga a bíró sem tudott, és ami hirtelen teljesen megváltoztatja a tárgyalás menetét.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK